Dekodiranje telefona preko IMEI broja bez dolaska u servis

Dekodiranje telefona preko IMEI broja jeste način kako možete dekodirati ili otključati vaš telefon za korišćenje na bilo kojoj mreži, bez dolaska u naš servis, ali i u našem servisu na licu mesta ako Vam je tako zgodnije. Ovo je posebno praktično za one koji nisu iz Beograda, pa samim tim nisu u mogućnosti da dođu do nas, ali i za Beograđane koji nisu blizu našeg servisa ili im je lakša da uplate novac za dekodiranje na tekući račun naše firme, a mi im pošaljemo kod za otključavanje telefona.

Osim toga, ovaj način dekodiranja je naročito pogodan jer ne podrazumeva fizičku intervenciju na telefonu –  drugim rečima, telefon se ne otvara, niti se na njemu rade bilo kakve izmene softvera ili hardvera, a za otključavanje telefona ovom metodom nije neophodno odneti telefon u servis, mada je i to moguće.

Šta je IMEI broj i kako ga pročitati sa telefona

IMEI broj jeste jedinstveni broj svakog telefona, na osnovu koga se dobija kod za dekodiranje, nakon čega možete koristi vaš telefon sa bilo kojom sim karticom bilo gde u svetu. Otključavanje telefona preko IMEI broja još se naziva i fabričko otključavanje telefona. Jednom otključan telefon na ovaj način, više se ne može zaključati.

Sve što vam je potrebno jeste odgovarajući kod za otključavanje i možete jednostavno osposobiti telefon za funkcionisanje na bilo kojoj mreži.

IMEI je skraćenica od International Mobile Station Equipment Identity – u prevodu, Međunarodni Identitet Mobilne Opreme. Radi se o 15-cifrenom broju koji služi kao identifikacija svakog mobilnog telefona od strane GSM mreža.

dekodiranje preko imei brojaKod većine telefona, ovaj broj se nalazi s unutrašnje strane telefona, kod dela gde je baterija, ali NE na samoj bateriji, nego na telefonu.

Dakle, izvadite bateriju iz vašeg telefona i pogledajte pažljivo nalepnicu na telefonu, videćete IMEI broj tu negde, razlikuje se od telefona do telefona pa je teško reći gde tačno da gledate.

Takođe, IMEI je moguće videti i na samom ekranu telefona, ukucavanjem kombinacije simbola i brojeva *#06#

Na android telefonima, IMEI broj se može naći u podešavanjima, pa O telefonu ili slično, opet i to se razlikuje u zavisnosti od verzije android operativnog sistema.

Dekodiranje telefona preko IMEI broja

Dakle, osim klasičnog dekodiranje preko kabla i servisnih uređaja, tzv. boxova, veliki broj mobilnih telefona se može dekodirati i preko IMEI koda. Koristeći ovaj podatak, generiše se specijalni kod koji omogućava da se otključa telefon. Korisnik zatim jednostavno ukucava taj kod u svoj mobilni telefon i rezultat je uređaj koji je oslobođen bilo kakvih limitacija.

Važno je znati da ne podržavaju svi modeli ovakav vid dekodiranja, pa je preporučljivo raspitati se pre nego što se korisnik upusti u ovakav vid otključavanja telefona.

Koji telefoni podržavaju daljinsko otključavanje preko IMEI broja

Dekodiranje LG mobilnih telefona preko IMEI broja – skoro svi LG telefoni mogu se otključati daljinski bez dolaska u naš servis, preko IMEI broja. Naravno, daljinski nije obavezno, možete nas i posetiti u našem servisu ako vam je tako lakše. Cena je pristupačna, a dobijanje koda je veoma brzo.

Dekodiranja Samsung telefona preko IMEI broja – skoro svi Samsung mobilni telefoni i tableti mogu se dekodirati daljinski preko IMEI broja. Ipak, treba napomenuti da je dekodiranje Samsung telefona preko IMEI broja skuplje u odnosu na recimo LG telefone, i da se za Samsung telefone, posebno za starije modele, više isplati dekodiranje u servisu na licu mesta pomoću servisnih alata. Za novije i skuplje modele  Samsung  telefona ipak preporučujemo dekodiranje preko IMEI broja.

Dekodiranje Sony Xperia telefona preko IMEI broja – Sony Xperia telefoni se ne otključavaju preko IMEI broja, to je moguće teoretski, ali je cena visoka i neisplativa, zbog čega to i ne radimo. Sony Xperia telefoni se dakle dekodiranju u našem servisu pomoću servisnih alata, dekodiranje Xperia telefona preko IMEi broja ne radimo.

Dekodiranje HTC telefona preko IMEI broja – kod HTC telefona situacija je prilično konfuzna – neki modeli mogu da se dekodiraju preko IMEI broja, a neki ne. Sve zavisi od zemlje iz koje je telefon i od operatera, pa i od starosti telefona. Nema druge nego da nas kontaktirate sa informacijama o telefonu, pa ćemo Vam odgovoriti da li vaš HTC može ili ne može da se dekodira preko IMEI broja. Možete popuniti formular na kraju ovog teksta.

Dekodiranje Alcatel telefona preko IMEI broja – veliki broj Alcatel telefona se može dekodirati preko IMEI broja, dok jedan provider idbroj ipak ne može. Specifičnost Alcatel telefona jeste još jedan broj pored IMEI broja, to je Provider ID, koji obično piše negde pored IMEI broja, i koji je takođe neophodan za fabričko otključavanje preko IMEI broja. Za informacije o vašem modelu kontaktirajte nas preko kontakt forme na kraju ovog teskta sa potrebnim podacima.

Dekodiranje Huawei telefona preko IMEI broja – za veliki broj Huawei telefona moguće je dekodiranje preko IMEI broja. Za više informacija za vaš telefon kontaktirajte nas. Ukoliko nije moguće dekodiranje preko IMEI broja, velike su šanse da se može uraditi u servisu pomoću servisnih alata. Huawei telefoni se najčešće brzo i jednostavno i po pristupačnoj ceni dekodiraju u našem servisu na licu mesta. Ako niste u mogućnosti da nas posetite, kontaktirajte nas za mogućnost daljinskog dekodiranja bez dolaska u servis.

Dekodiranje Motorola telefona preko IMEI broja – Motorola telefoni se često mogu otključati preko IMEI broja, ali je cena dosta visoka. Zato se većina ljudi odlučuje za dekodiranje u servisu pomoću servisnih alata, što je i brže i dosta jeftinije. Za Motorola telefone preporučujemo dekodiranje u našem servisu, pomoću servisnih alata. Iskustvo je pokazalo da je ovo pouzdan i brz način da otključate vaš Motorola telefon.

Dekodiranje Nokia telefona preko IMEI broja – nije moguće, Nokia telefoni se mogu dekodirati samo i isključivo u servisu.

Dekodiranje ZTE telefona preko IMEI broja – za dobar broj ZTE mobilnih telefona moguće je dekodiranje preko IMEI broja. Ipak, preporučujemo dekodiranje u našem servisu pomoću servisnih alata, jer se to u praksi pokazalo kao najbolja varijanta za ZTE mobilnte telefone i u pogledu cene i brzine dekodiranja.

Doktor Mobil IMEI dekodiranje

Otključavanje telefona nikad nije bilo jednostavnije – sve što treba da uradite jeste da nas kontaktirate na naš broj telefona ili email, zajedno sa podacima o IMEI kodu vašeg uređaja, kao i tačnom modelu  telefona. Mi ćemo vam zatim ubrzo odgovoriti da li je moguće dekodiranje preko IMEI za vaš određeni model telefona, i dati vam sve dodatne detalje oko ove usluge. Prateći naša uputstva, brzo i jednostavno ćete izvršiti otključavanje telefona, i to bez odlaska u servis.

Za sve dodatne informacije oko IMEI dekodiranja određenog modela telefona, pozovite nas ili nam pošaljite email, ili možete popuniti i poslati sledeću kontakt formu sa informacijama o vašem telefonu.

Pozovite nas

011 / 4022-611

ili nam možete poslati email preko sledeće kontakt forme, dobićete odgovor na email koji ostavite u najkraćem roku:

Kontakt forma:
* obavezna polja


 

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena