Garmin navigacija

Kontaktirajte nas

Garmin navigacija – Instalacija Garmin navigacije

Servis mobilnih telefona Doktor Mobil pruža uslugu insalacije Garmin navigacije u mobilne telefone.

Bilo da planirate neki duži put ili jednostavno želite lakše da se snađete u svakodnevnom saobraćaju, GPS navigacija vam u tome uveliko pomaže. Jedna od vodećih kompanija na tom polju svakako je Garmin, i njihovi proizvodi su vrlo često prvi izbor kupaca koji žele proverenu tehnologiju. Kompanija je poznata po svojim samostalnim GPS uređajima, ali je takođe poznata i po navigaciji za mobilne telefone.

garmin logo

Ovo je odlično rešenje jer eliminiše potrebu za posebnim uređajem, pogotovu imajući u vidu karakteristike novijih smart telefona koji sa svojim velikim ekranima i snažnim procesorma predstavljaju dostojnu zamenu za GPS uređaj.

Garmin nudi svoje aplikacije na nekoliko platformi od kojih je Symbian najpopularnija, ali je moguće koristiti Garmin navigaciju i na iOS. Garmin navigacija se instalira na vaš telefon  kao zasebna aplikacija. Mobilna verzija navigacije se oslanja na GPS prijemnik koji se nalazi u samom telefonu, i budući da nam je satelitski signal skoro uvek dostupan, ne morate da brinete da li ćete izgubiti dotok informacija.

Program dolazi sa instaliranim mapama za određeni region, u zavisnosti od države. Garmin važi za jednu od kompanije koja ima odličan izbor mapa, i što se tiče Srbije i regiona, pokrivenost je vrlo dobra.

garmin na nokia 5800

Ako imate telefon marke Nokia, tada vam je potreban Garmin Mobile XT, tačnije verzija namenjena za Symbian operativni sistem. Instalira se kao posebna aplikacija na vašem telefonu, i ono što je važno napomenuti je da telefon mora da ima integrisan GPS prijemnik, jer će samo tako aplikacija funkcionisati. Svi noviji telefoni više klase imaju ovu opciju. Ako niste sigurni da li vaš telefon ima podršku za GPS potražite njegovu specifikaciju na sajtu www.gsmarena.com i proverite.

Što se tiče mapa, one se redovno ažuriraju, tako da su informacije uvek aktuelne. Takođe možete i ubaciti dodatne mape po želji, zavisno od vaših potreba.

Sve ovo možete obaviti u Doktor Mobil servisu mobilnih telefona, gde se osim navigacije nude i mnoge druge usluge za vaš telefon. 

Pored standardne GPS navigacije, nudi vam se i mogućnost korišćenja A(ssisted)-GPS navigacije, koja koristeći standardni signal mobilne telefonije „asistira“ GPS navigaciji da što bolje vrši lokaciju. Ovakvo korišćenje može rezultovati preciznijim radom, ali u tom slučaju računajte na dodatne troškove za korišćenje mobilnog interneta, zavisno od vašeg operatera. Još jedan problem može biti slab ili nepostojeći signal, tako da je sigurnije oslanjati se na GPS signal.

Za više informacija pozovite nas na naše telefone ili nas posetite u našem servisu mobilnih telefona.

  • Pratite nas na Facebook-u

  • Mobilni svet Doktor Mobil

Call Now Button