Servis mobilnih telefona Doktor Mobil u Beogradu će obaviti sve neophodne intervencije na Vašem Samsung Galaxy A6 pametnom telefonu.

Servis Samsung mobilnih telefona Vam je na raspolaganju ukoliko posedujete bilo koji drugi model ovog brenda.

Sve hardverske i softverske intervencije na Samsung uređajima možete obaviti na jednom mestu. Samo neke od njih su dekodiranjezamena ekrana, zamena kamere

U nastavku teksta ćemo Vam predstaviti najčešće tj. najtraženije intervencije na Samsung Galaxy A6 uređaju.

Pozovite nas

011 / 4022-611

Samsung Galaxy A6 (2018)

samsung galaxy a6

Samsung Galaxy A6 je telefon čijim modernim dizajnom dominira Super AMOLED ekran od 5.6 inča. Radi na operativnom sistemu Android 8.

Poseduje primarnu kameru od 16 MP i selfi kameru od 5 MP. Za čuvanje podataka dostupno je 3/4 GB RAM memorije i 32/64 GB interne memorije.

A6 se može otključati pomoću tehnologije prepoznavanja lica, a očitavanjem otiska prsta je moguć pristup aplikacijama. Kapacitet baterije iznosi 3000 mAh.

Zamena ekrana (displeja) na Samsung Galaxy A6

Slomljeni ekran A6 najčešće je rezultat pada na čvrstu podlogu (beton, pločice itd) ili direktnog udarca.

U zavisnosti od stepena oštećenja odnosno funkcionalnosti telefona se može utvrditi da li je potrebna zamena prednjeg stakla ili zamena kompletnog ekrana.

Ukoliko je ekran A6 telefona pukao što je dovelo do toga da LCD ekran delimično ili uopšte ne prikazuje sliku a touchscreen ne reaguje na dodir, neophodna je zamena ekrana (displeja) na Samsung Galaxy A6.

Pozovite nas

011 / 4022-611

Zamena stakla LCD-a na Samsung Galaxy A6

zamena stakla na samsung galaxy a6

Slomljeno ili napuklo staklo A6 smartfona takođe je rezultat različitih mehaničkih oštećenja. U slučaju da LCD ekran prikazuje sliku i touchscreen normalno reaguje na dodir, nije potrebno menjati kompletan ekran.

Zamena stakla LCD-a na Samsung Galaxy A6 će uspešno otkloniti ovakav problem.

Pre svake intervencije zamene ekrana ili stakla, potrebno je izvršiti dijagnostiku. Ukoliko je moguće sanirati oštećenje mobilnog telefona samo zamenom stakla, treba tome i težiti jer je ovo uvek povoljnija i jednostavnija opcija.

Dekodiranje Samsung Galaxy A6

Ukoliko je A6 kodiran tj. zaključan neće moći da radi u drugoj mreži. Ovakav metod često koriste gotovo svi operateri kako bi zadržali svoje korisnike.

Blokada će se pojaviti tek kada ubacite SIM karticu nekog drugog operatera u telefon. Tada ćete dobiti obaveštenje da je potrebno uneti kod za otključavanje ili telefon jednostavno neće moći da se poveže sa mrežom.

Dekodiranje Samsung Galaxy A6 je postupak trajnog uklanjanja blokade sa mobilnog telefona i jedini način da se telefon osposobi za rad sa bilo kojim operaterom.

Postoji i daljinsko dekodiranje bez dolaska u servis, preko fabričkih kodova tzv. dekodiranje preko IMEI broja.

Pozovite nas

011 / 4022-611

Zamena ili popravka čitača SIM kartice na Samsung Galaxy A6

zamena ili popravka citaca sim-a samsung galaxy a6

Nepažnja, grublje rukovanje i korišćenje nekvalitetnog adaptera mogu vrlo lako dovesti do oštećenog čitača SIM kartice na A6 telefonu. Ovakav kvar će onemogućiti normalnu upotrebu pametnog telefona.

Nakon ubacivanja SIM kartice u telefon, dobićete obaveštenje da SIM kartica nije registrovana, što će prouzrokovati to da telefon neće moći da uđe u mrežu.

Pokvaren tj. neispravan čitač će onemogućiti pozivanje i primanje poziva na Vašem telefonu. Zbog toga je jedini način da se ovakve poteškoće uklone popravka ili zamena čitača na Samsung Galaxy A6.

Popravka ili zamena konektora punjenja na Samsung Galaxy A6

konektor punjenja port

Ako Vaš A6 uređaj pri punjenju „gubi kontakt“, a punjač je potpuno ispravan, najverovatnije je u pitanju neispravan konektor punjenja na mobilnom telefonu.

Međutim, kako nije nije jednostavno detektovati da li je došlo do kvara baterijekonektora punjenja ili punjača, pre svake intervencije treba obaviti dijagnostiku.

Kvar na konektoru punjenja može uslediti nakon grubog rukovanja punjačem ili ukoliko ne koristite originalni punjač telefona. Može biti prouzrokovan i nedoslednim naponom struje.

Ukoliko se ustanovi da ovakav kvar postoji, neophodna Vam je popravka ili zamena konektora punjenja na Samsung Galaxy A6.

Pozovite nas

011 / 4022-611

Zamena kamere na Samsung Galaxy A6

Kao i sve ostale osetljive komponente, kamera A6 telefona može se oštetiti. Pad telefona, udarac ili trenje o drugu neravnu ili grubu površinu oštetiće staklo kamere Vašeg telefona.

Nezavisno od ljudskog faktora, kamera nekad odjednom može prestati da radi.

Treba naglasiti da oštećenje tj. kvar može pogoditi i prednju i zadnju kameru.

Bilo da je pokvarena ili mehanički oštećena, zamena kamere na Samsung Galaxy A6 predstavlja jedini način da ponovo fotografišete bez ikakvih poteškoća.

Zamena baterije na Samsung Galaxy A6

zamena baterija samsung A6

Galaxy A6 se brzo prazni, sporo puni, ne može da se dopuni do potpunih 100%… Ovo su obično signali neispravne baterije.

U ređim situacijama ovo može ukazivati na kvar konektora punjenja.

Baterije većine današnjih pametnih telefona su integrisane, pa Vam ne preporučujemo da se sami upuštate u postupak zamene. Oštećenja na telefonu nastala laičkim pristupom mogu koštati mnogo više nego zamena same baterije.

Zamena baterije na Samsung Galaxy A6 je u našem servisu veoma jednostavna intervencija i realizuje se u najkraćem vremenskom roku.

Pozovite nas

011 / 4022-611

Zamena mikrofona ili slušalice na Samsung Galaxy A6

Kvar na mikrofonu A6 telefona uočićete kada Vas prilikom poziva ili uspostavljanja veze sagovornik neće čuti ili će Vas slabo čuti.

Kvar na slušalici A6 telefona ćete primetiti kada nakon poziva i uspostavljanja veze nećete moći da čujete sagovornika ili će zvuk biti slab i nejasan.

Neispravan mikrofon ili slušalica najčešće su rezultat popuštanja konektora ili ulaska vode u mikrofon. Naravno, i sam pad telefona može biti uzrok toga.

Ponekad mikrofon može prestati da radi sam od sebe, kao što se to dešava i na drugim komponentama, ali je ljudski faktor svakako i dalje najčešći uzrok.

Ovakvi problemi će otežati funkcionisanje telefona a da biste ih otklonili potrebna Vam je zamena mikrofona ili slušalice na Samsung Galaxy A6.

Zamena zadnjeg stakla (poklopca baterije) na Samsung Galaxy A6

zamena poklopca baterije na samsung galaxy a6

Nezavisno od toga da li su leđa telefona napravljena od stakla ili plastike, posledice mehaničkih oštećenja će se uvek odraziti na njima. Kao i u većini slučajeva, i ovde pad ili udarac telefona mogu dovesti do oštećenja zadnjeg stakla ili poklopca baterije. 

Slomljeno zadnje staklo (poklopac baterije, zadnji poklopac) neće dovesti do smetnji u funkcionisanju telefona, ali je prvenstveno iz estetskih razloga potrebno izvršiti zamenu kada se problem pojavi.

Zamena zadnjeg stakla (poklopca baterije) na Samsung Galaxy A6 otkloniće posledice mehaničkog oštećenja leđa telefona.

Pozovite nas

011 / 4022-611

Ovo su najčešće intervencije koje rutinski i sasvim bezbedno obavljamo na Samsung Galaxy A6 telefonu u Doktor Mobil servisu u Beogradu.

Prilikom svake popravke ili zamene, Vaš Samsung Galaxy A6 će biti opremljen kvalitetnim rezervnim delovima nakon ćete moći da koristite uređaj pouzdano, bez ikakvih poteškoća.

Precizne informacije o roku popravke i ceni možemo Vam dati kada ostavite telefon u servisu.

Ako niste u mogućnosti da lično dođete u naš servis, nudimo pogodnost slanja telefona kurirskom službom, a sam servis telefona biće gotov u najkraćem mogućem roku.

Cena popravke Samsung Galaxy A6

Za detaljnije informacije oko cene i vremena popravke možete nas kontaktirati telefonom na broj:

Pozovite nas i zakažite servis

011 / 4022-611

ili nam poslati email preko sledeće kontakt forme:

Kontakt forma
* obavezna poljaUkoliko niste iz Beograda ili niste u mogućnosti da dođete do nas, možete nam poslati vaš mobilni telefon putem neke od kurirskih službi, preporučujemo Aks, PostExpress . Plaćanje je prilikom preuzimanja telefona.

AKS Sabac Brza Posta
PostExpress Posta Srbije

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena