Servis laptopova Beograd

Laptop servis Doktor Mobil

Servis laptopova Beograd

Servis laptopova Doktor Mobil pruža uslugu servisiranja laptopova svih poznatih proizvođača.

Imamo dugogodišnje iskustvo u servisu kako desktop tako i laptop računara.

U naš servis laptopova možete doći sa potpunim poverenjem u vezi bilo kog problema koji imate na vašem laptop računaru.

  Pozovite nas

  011 / 4022-611

  Softverske popravke na laptop računarima

  – instalacija/reinstalacija operativnog sistema
  – instalacija drajvera
  – instalacija antivirusnih i ostalih programa
  – čišćenje laptopa od virusa, trojanaca i ostalih štetnih programa
  – razna podešavanja sistema, optimizacija rada
  – konfigurisanje email klijenta i internet konekcije
  – spašavanje obrisanih podataka

  Hardverske popravke na laptop računarima

  –  Zamena LCD ekrana
  –  Zamena ili popravka tastature
  –  Zamena ili popravka konektora napajanja
  –  zamena ili popravka komponenti na laptopu u šta spadaju hard diskovi, CD uređaji, memorija, grafička kartica, matična ploča, procesor
  –  čišćenje laptopa od prašine

  U poslednjih nekoliko godina prodaja laptop računara sve više raste, ponekad čak nadmašujući i klasične desktop konfiguracije. Razlog je jednostavan – za prosečnog korisnika mogućnosti laptopa su i više nego adekvatne za svakodnevan rad, ali takođe i za zahtevnije aplikacije, poput najnovih igara.

  Kada dodamo na to i prenosivost, ključnu prednost laptopa, nije teško razumeti ove trendove prodaje. Danas laptopovi nude praktično iste performanse kao i „obični“ kompjuteri, a razlika u ceni je maltene iščezla.

  Servis laptovova svih proizvodjaca

  Jednom kada ste kupili laptop koji odgovara vašim potrebama, morate i voditi računa o njemu.  Tu stvari postaju malo komplikovanije nego kod desktop računara. Samim tim što su prenosivi, laptopovi su podložniji kvarovima nastalim u takvim okolnostima, a njihovo servisiranje je komplikovanije.

  Naime, kod laptop računara vrlo često nemate lak pristup pojedinačnim komponentama, kao što je to slučaj kod desktop konfiguracija, gde se svaki deo može relativno lako zameniti.

  Zamena nekog dela laptopa može biti osetljiv i potencijalno opasan posao, pa je stoga uvek preporučljivo da u slučaju kvara, laptop odnesete u odgovarajući servis laptopova.

  Servis laptopova Beograd Doktor Mobil pravo je mesto gde jednostavno možete da popravite laptop ili ustanovite šta nije u redu sa radom računara.

  Servis laptopova podrazumeva mnogo stvari, od čisto kozmetičkih do onih težih, mehaničkih, a popravke laptopova se mogu podeliti na softverske i hardverske.

  Ako tražite servis laptopova na Novom Beogradu, posetite naš  Sve za komp servis računara i laptopova, koji se nalazi kod Fontane.

  Servis laptopova Beograd

  Čišćenje laptopa – zvuči prilično jednostavno, ali upravo je to jedan od aspekata na koji korisnici ne obraćaju pažnju. Zbog svoje konstrukcije, laptop ima ograničen dotok vazduha u odnosu na desktop računar – ako se taj dotok još više ograniči zbog nagomilane prašine ili nekih drugih razloga, to predstavlja veliki problem po njegovo funkcionisanje. Temeljnim čišćenjem osiguravate pravilno hlađenje vašeg laptopa i njegov dug radni vek.

  Servis laptopova Beograd Doktor Mobil

  Zamena ekrana i tastature – dve stvari koje su odmah primetne. Otkazivanje displeja na laptopu jedan je od najčešćih kvarova, ali srećom, postoji na tržištu mnogo rezervnih ekrana za skoro sve tipove laptopova.

  Njihova montaža svakako mora da se obavi od strane stručnog lica, pa je apsolutno preporučljivo da zamenu obavite u servisu laptopova. Tastatura je takođe jedna od komponenti koja je vrlo delikatna i takođe nije preporučljivo da je sami menjate, preporučujemo da donesete vaš laptop u naš servis laptopova da je mi zamenimo.

  Baterija i punjač – kao i svaka punjiva baterija, i baterija laptopa tokom vremena gubi svoj kapacitet. Konstantnim punjenjem i pražnjenjem smanjuje se vreme koliko možete koristiti laptop bez uključivanja na punjač. Zato nakon nekog vremena treba zameniti bateriju – originalnom fabričkom, ili odgovarajućom zamenskom za vaš tip laptopa.

  U laptop servisu možete vrlo jednostavno dobiti ovu uslugu, i zameniti bateriju novom, pa čak i većeg kapaciteta, u zavisnosti od vaših potreba. Takođe možete nabaviti i novi punjač, ako sa starim imate problema.

  Zamena unutrašnjih komponenti – ako je neki od delova neispravan, ili ako vam se učini da vaš laptop ne radi više toliko brzo i želite dodatno da ga osvežite, vreme je za promenu komponenata.

  U servisu vam vrlo jednostavno mogu uraditi nadogradnju RAM memorije, hard diska, grafičke kartice ili bilo koje druge potrebne stavke. Ponekad te male stvari mogu značajno da utiču na performanse vašeg laptop računara.

  Takođe vam je dostupna i usluga spašavanja podataka sa neispravnog hard diska, što je vrlo bitno za dragocene lične podatke.

  Softver – prvi korak nakon kupovine laptopa je instalacija operativnog sistema, ako već isti nije deo laptopa. Usluga instalacije dostupna vam je servisu, brzo i jednostavno.

  Nakon što dobijete instaliran operativni sistem na vašem laptop računaru, potrebno vam je niz podešavanja kako bi on funkcionisao po vašoj želji.

  Instalacija željenih programa, podešavanje Internet konekcije i brojna druga podešavanja sastavni su deo servisa laptopova.

  Bezbednost – tokom surfovanja na Internetu izloženi ste potencijalnoj opasnosti od kompjuterskih visrusa. U servisu laptopova možete očistiti svoj laptop od bilo kakvih pretnji, kao i instalirati kvalitetan antivirusni program.

  Pazeći na ove aspekte laptop računara, osiguravate vašem kompjuteru dug radni vek. Redovnim servisiranjem imaćete uvek optimalan laptop, i u savršenom stanju. Nema potrebe za kupovinom novog laptopa u slučaju kvara – servis je mnogo bolje rešenje.

  Vreme potrebno za popravku laptopa

  Pre svega dijagnostiku kvara ćete saznati u najkraćem mogućem roku, ukoliko je moguće (zbog trenutnih obaveza) odmah ili u toku dana. Daćemo vam okvirni rok popravke i cenu popravke.

  U zavisnosti od težine kvara, nekada se popravka može brzo završiti a nekad je potrebno i više dana. O svemu ćete biti obavešteni, pa ćete na osnovu toga odlučiti šta dalje.

  Slanje delova ili laptopa kurirskim službama

  Ukoliko niste iz Beograd, možete poslati laptop u  naš servis laptopova putem neke od kurirskih službi kao što su AKS ili Post Expres, a mi žemo vam popravljen laptop na isti način i vratiti.

   Za detaljnije informacije oko cene i vremena popravke možete nas kontaktirati telefonom na broj:

   Pozovite nas i zakažite servis

   011 / 4022-611

   ili nam poslati email preko sledeće kontakt forme:

   Kontakt forma
   * obavezna polja   Ukoliko niste iz Beograda ili niste u mogućnosti da dođete do nas, možete nam poslati vaš mobilni telefon putem neke od kurirskih službi, preporučujemo Aks, PostExpress. Plaćanje je prilikom preuzimanja telefona.

   Call Now Button