Dekodiranje iPhone telefona – Otključavanje iPhone sve mreže

Dekodiranje iPhone telefona je jedna od čestih usluga u našem servisu mobilnih telefona. Otključavanje iPhone telefona se obavlja relativno brzo, u zavisnosti od toga na kojoj je mreži iPhone zaključan.

Za one koji možda ne znaju šta je to dekodiranje, a šta otključavanje u kratkim crtama ćemo objasniti. U pitanju su sinonimi, dve reči koje označavaju istu stvar, ali neko kaže dekodiranje iPhone, a neko otključavanje iPhone telefona.

dekodiranje iphone

Da li mi je potrebno dekodiranje iPhone-a ?

To možete vrlo lako proveriti. Ubacite SIM karticu nekog drugog operatera od onog koju trenutno koristite.

Ako dobijete poruku SIM NOT VALID ili SIM NOT SUPPORTED ili Vam telefon jednostavno ne ulazi normalno u mrežu (skoro uvek bude neka od ove dve poruke) onda vam je telefon zaključan, tj. kodiran na jednu mrežu i potrebno je uraditi dekodiranje tj. otključavanje sa mreže.

Nakon što se uradi dekodiranje iPhone telefona, možete koristiti Vaš iPhone sa SIM karticom bilo kog drugog operatera (Telenor, MTS, VIP kao i inostrani operateri).

Možete takođe nesmetano menjati SIM kartice u telefonu po želji i potrebi bez bojazni da će se telefon opet zaključati. Doduše, ovde mogu postojati izvesna ograničenja, što zavisi od načina otključavanja iPhona, ali uglavnom je bezbedno menjati SIM kartice.

Dva načina dekodiranja iPhone telefona

Većina korisnika Apple iPhone telefona ne zna da postoje dva načina da se dekodira iPhone telefon.

 • fabričko dekodiranje iPhone telefona
 • dekodiranje pomoću kartice-adaptera (ima ih više vrsta R-sim, X-sim, Q-sim i drugi )

Svaki ima svoje prednosti i mane, koje ćemo sada malo bliže objasniti u ovom tekstu, a naravno možete uvek i posetiti naš iPhone servis u Beogradu i pitati šta god Vas zanima.

Fabričko dekodiranje iPhone telefona

Fabričko dekodiranje iPhone telefona je u principu najbolji način dekodiranja pomoću koga se skida svako ograničenje koje postoji na iPhone-u. Možete nesmetano vršiti ažuriranje iOS (update) sistema bez opasnosti da će se Vaš iPhone uređaj ponovo zaključati.

Problem kod fabričkog dekodiranja može biti samo jedan – CENA. Najčeće je cena fabričkog dekodiranja previsoka. Cena zavisi od mreže na koju je iPhone zaključan. Drugi problem je što za neke mreže i nije moguće uraditi fabričko dekodiranje, ali to su retke situacije.

Dodatna otežavajuća okolnost kod fabričkog dekodiranja koja utiče na cenu jeste da li je iPhone još uvek pod ugovornom obavezom ili je istekao ugovor. Ako je još uvek pod ugovorom cena je skoro uvek veća.

Za neke mreže cena fabričkog dekodiranja nije previsoka i isplati se uraditi fabričko dekodiranje.

Na primer, iPhone telefoni iz nekih evropskih zamalja već godinama nisu skupi za fabričko dekodiranje, to su Švedska, Danska, Hrvatska, Švajcarska i još neke zamlje. Mada tu cena zavisi i od operatera, dešava se da za istu zemlju postoje dva operatera gde su cena fabričkog dekodiranja drastično različite.

S druge strane, neke zemlje kao što su Austrija, Rumunija, Amerika (T-mobil) već godinama drže jako visoke cene za fabričko dekodiranje i retko ko se odlučuje za ovu opciju. Nemojte nas zvati da pitate za cenu – da Vas ne zaboli glava :)

Fabričko dekodiranje iPhone telefona sa Telenora, MTS-a ili VIP-a takođe nije jeftino, zato se većina korisnika odlučuje na drugu opciju – dekodiranje pomoću kartice-adaptera.

r-sim 13 dekodiranje

Dekodiranje pomoću kartice-adaptera R-sim, X-sim, Q-sim i ostale varijante

Prvo da kažemo da što se tiče same njihove glavne svrhe, dekodiranja iPhone telefona, nema razlike između različitih vrsta kartica-adaptera. Sve rade ono što i treba – otključavaju iPhone.

Minimalne razlike postoje u samoj primeni. Kod nekih vrsta kartica kao kod X-sim, postoji mali uložak, adapter, koji se stavlja ispod SIM kartice i stoji sve vreme u telefonu. Kod R-sim 13 toga više nema, zato smo se mi i odlučili da samo tu karticu i koristimo.

Mi u Doktor Mobil servisu preferiramo R-sim kartice, naročito trenutno najnoviji model R-sim 13 koji se u praksi pokazao kao jako lak, siguran i bezbedan za rad.

Glavna prednost ovog načina dekodiranja jeste cena, koja je pristupačna i uglavnom svima odgovara.

Problem kod ovog načina dekodiranja jeste što nakon dekodiranja ne smete da vršite ažuriranje (update) iOS sistema. Ako uradite update vaš iPhone će se ponovo zaključati na mrežu na kojoj je bio zaključan i nećete moći da ga koristite sa drugim SIM karticama dok ga ponovo ne otključate.

Za većinu ljudi ovo ne predstavlja neki poseban problem. Dobijate potpuno funkcionalan telefon za samo delić cene fabričkog dekodiranja.

Ako je baš potrebno iz nekog razloga uraditi update iOS-a, može i to da se uradi, a nakon toga ponovo se uradi dekodiranje. Ovde samo treba napomenuti da ovaj način dekodiranja iphone teleofona nije uvek moguć.

Naime, ponekad se desi da se na neko kraće vreme ovaj način dekodiranja zaustavi pa nije moguć, iz određenih tehničkih detalja u koje sada ne bismo ulazili, ali do sada se uvek posle ponovo sve vraćalo u normalu. Verujemo da će tako biti i ubuduće.

Drugim rečima, ako uradite dekodiranje iPhona pomoću R-sim adaptera najbolje da pazite da slučajno ne uradite update sistema, a ako već želite da to uradite, prvo da se informišete da li je u tom trenutku moguće ponovo uraditi otključavanje iPhona.

Šta raditi kada je iPhone zaključan na iCloud ?

Šta je iCloud? iCloud je korisnički nalog na iPhone telefonu. Korisničko ime i šifra. Ako neko želi više informacija o tome šta je to iCloud lock i Activation lock više informacija može pročitati u ovom tekstu.

Ako dobijete iPhone telefon na kome postoji otvoren iCloud nalog, a vi ne znate šifru – na žalost ništa ne možemo da uradimo. Znači, iPhone telefone koji su zaključani na iCloud NE otključavamo. Dekodiranje iPhone telefona sa iClouda ne možemo da uradimo (niti znamo da to neko sa sigurnošću može da uradi).

dekodiranje iphone 6, 7, 8

Koji modeli iPhone telefona mogu da se otključaju pomoću R-sim kartice

Bukvalno svi, ali da budemo precizni:

 • dekodiranje iPhone 5
 • dekodiranje iPhone 5s
 • dekodiranje iPhone 6 / 6 plus
 • dekodiranje iPhone 6s / 6s plus
 • dekodiranje iPhone 7 /7 plus
 • dekodiranje iPhone 8 / 8 plus
 • dekodiranje iPhone X
 • dekodiranje iPhone XS
 • dekodiranje iPhone XS Max
 • dekodiranje iPhone XR

Prodaja R-sim 13 kartica

Ako niste iz Beograda možemo Vam poslati R-sim 13 karticu na kućnu adresu. Na rad svake kartice imate garanciju.

Ako ste iz Beograda, najbolje da dođete do našeg servisa gde ćemo Vam mi obaviti dekodiranje vašeg iPhone telefona.

RSIM 13 – dekodiranje/otključavanje svih iPhone telefona

RSIM 13 kartica – dekodiranje svih iPhone telefona za rad na bilo kojoj mrezi – GARANCIJA

iPhone telefoni sa domaćih mreža ili iz inostranstva, pomoću RSIM 13 adaptera moguće je koristiti ih sa bilo kojom SIM karticom.

MTSTELENORVIP – otključavanje iPhone za sve domaće mreže.

r sim dekodiranjeAko nakon ubacivanja SIM kartice vaš iPhone pokazuje poruke tipa

SIM NOT VALID ili SIM NOT SUPPORTED

znači da je vaš iphone zaključan i da je potrebno dekodiranje.

Fabričko dekodiranje je najčešće jako skupo. Ovo je veoma jeftina varijanta da dobijete funkcionalan iPhone uređaj.

Ova kartica se može upotrebiti kako na trenutno najnovijem iOS, tako i na prethodnim verzijama, od iOS 9 do iOS12.

Sa RSIM 13 karticom možete nesmetano koristiti 4G internet, i sve ostale funkcije, kao da je telefon fabrički SIM free.

RSIM 13 može se koristiti na iPhone telefonima od verzije 5 do najnovije X serije.

Kartice su NOVE i NEKORIŠĆENE. Na svaku karticu imate GARANCIJU na ispravnost.

Lično preuzimanje i, ako želite, nameštanje kartice i proba, moguće je u Beogradu, u centru grada, u našem servisu

Slanje takođe moguće, plaćanje pouzećem.

Zaključak – naša preporuka

Dekodiranje preko R-sim kartice-adaptera je potpuno bezbedno i sigurno. Cena dekodiranja iPhone-a preko R-sim kartice je više nego povoljna u odnosu na fabričko dekodiranje za većinu mreža i zemalja.

Domaće mreže Telenor, VIP, MTS zaključavaju telefone i dešava se da i nije moguće uraditi fabričko dekodiranje, pa je otključavanje preko R-sim kartice i jedino rešenje.

Molimo Vas da pre nego što nas pozovete, ako želite fabričko dekodiranje, pripremite ili saznate iz koje je zemlje iPhone, na kojoj mreži trenutno radi, i da li je pod ugovornom obavezom ili je istekao ugovor.

Za dekodiranje pomoću R-sim ili X-sim adaptera-kartice ove informacije nisu bitne. Nije potrebno da nas zovete ili se najavljujete, možete jednostavno doći u servis kada vam odgovara svakog radnog dana. Cena će Vam verujemo sigurno odgovarati :)

Sva dodatna pitanja možete napisati u komentaru ispod ovog teksta ili nas pozovite.

otkljucavanje iphone

Dodatni popust za dekodiranje iPhone ili poklon silikonska futrola i zaštitno staklo

Ako Vam je ovaj tekst bio od koristi, odgovorio na neka pitanja koja ste imali ili rešio neke nedoumice, zašto ne biste spojili lepo i korisno :)

Podelite ovaj tekst na društvenim mrežama koje koristite – Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn itd i ostvarite dodatni popust na dekodiranje ili poklon zaštitno staklo i silikonsku futrolu :)

Sve što treba da uradite je da kad dođete kod nas u servis  da obavite dekodiranje kažete da ste nas preporučili na nekoj društvenoj mreži i ostvarili ste popust ili poklon :)

Cena iPhone dekodiranja

Za detaljnije informacije oko cene i vremena popravke možete nas kontaktirati telefonom na brojeve:

ili nam poslati email preko sledeće kontakt forme:

Kontakt forma:

Vaše ime (obavezno):

Vaša e-pošta (obavezno):

Model telefona (obavezno):

Poruka (obavezno)

 • Pratite nas na Facebook-u

 • Mobilni svet Doktor Mobil

Call Now Button