Svakome može da zatreba bekap i spasavanje podataka sa mobilnog telefona.

Bekap podataka sa mobilnog telefona radi se sa ciljem da se sačuvaju podaci koje imate na telefonu i da ih čuvate van telefona u slučaju kvara ili gubitka Vašeg uređaja.

Spasavanje podataka sa mobilnog telefona radi se onda kada je telefon već pokvaren ili radi delimično i taman toliko da se podaci mogu izvući i spasiti. Te podatke kasnije možete ubaciti u novi telefon, a spasavanje obično radi servis mobilnih telefona.

Bekap i spasavanje podataka sa mobilnog telefona možete da uradite i sami pa evo i nekoliko saveta sa uputstvima koja će Vam pomoći.

Koliko je realno očekivati da podaci mogu da budu spaseni sa pokvarenog telefona?

Sve zavisi od toga šta je tačno pokvareno na telefonu i kako to utiče sa čuvanje podataka.

Ako telefon delimično radi, postoji velika šansa da su podaci i dalje tu i da mogu da se sačuvaju.

Postoji mogućnost da se podaci izvuku čak i kada je telefon u jako lošem stanju ali to nikada nije sigurno.

U svakom slučaju, možete da ponesete telefon u naš servis i mi ćemo pregledati kvar i uputiti Vas koji su dalji koraci. Bez pregleda telefona teško da će iko moći da Vam kaže realno stanje.

Saveti za bekap podataka sa telefona

Ako imate bekap telefona koji ste sačuvali ranije, onda su svi podaci unapred spašeni i ne morate da brinete šta god da se desi sa telefonom.

Još ranije smo zapisali tekstove i savete koji će Vam pomoći pa ih dobro ispratite.

Krećemo redom tako da pokrijemo sve mogućnosti i radnje koje Vam mogu pomoći:

Povezivanje mobilnog telefona sa računarom

Ovo je osnovni i često najbolji i najbrži način da napravite bekap i uradite preventivno spasavanje podataka sa mobilnog telefona.

Uputstvo je ovde: Povezivanje mobilnog telefona sa računarom preko USB kabla.

Dakle, ideja je da povežete telefon sa računarom i tako brzo i lako kopirate sve važne podatke.

bekap i spasavanje podataka

Prebacivanje slika sa računara na mobilni telefon i obrnuto

Danas među slikama imamo mnogo toga, pa su nam one često važne za funkcionisanje kako na poslu tako i u svakodnevnom životu.

Uputstvo za bekap slika sa računara na telefon je ovde: Kako prebaciti slike sa kompjutera na telefon.

A dok ste već povezani na taj način, možete raditi i kopiranje svih slika sa telefona na računar, pa će Vam to uputstvo koristiti u oba slučaja.

U slučaju da ste ranije uključili opciju automatskog bekapovanja slika sa telefona na Google nalog, onda Vam dodatno spasavanje neće biti potrebno i stare slike će se pojaviti na novom telefonu nakon što povežete taj isti Google nalog.

bekap i spasavanje podataka

Prebacivanje imenika sa mobilnog telefona na računar

Kontakti u imeniku su definitivno (i često) važniji čak i od slika, pa je bekap imenika i spasavanje tih podataka izuzetno važno.

Uputstvo za prebacivanje imenika sa telefona: Kako prebaciti kontakte sa mobilnog telefona na kompjuter.

U slučaju da ste sve podatke već sačuvali i planirate kupovinu novog telefona, znajte da mi otkupljujemo neispravne mobilne telefone ovde:
Otkup neispravnih telefona u Beogradu.

Da biste uvek bili osigurani što se tiče imenika, najbolje je da imenik čuvate online na Google nalogu:

bekap i spasavanje podataka

Čuvanje imenika na Google nalogu je jednostavno pa pri dodavanju novog broja samo označite da želite da čuvate na Google nalogu i odaberite koji je to nalog (vidite sliku iznad).

Spasavanje podataka sa mobilnog telefona možda nije ni potrebno ako je problem ekran

U slučaju da na telefonu ne radi samo ekran, onda Vam komplikacije oko bekapovanja i spasavanja podataka nisu ni potrebne.

Čak i kada je ekran slomljen to i dalje ne znači da je sve izgubljeno što se tiče podataka i drugih delova telefona.

Kada ne radi ekran na telefonu, Vama to izgleda kao da ne radi kompletan telefon, međutim, ispod ekrana su svi podaci tu i drugi delovi rade ispravno.

Ono što Vama treba je zamena ekrana: Popravka slomljenog ekrana telefona.

bekap i spasavanje podataka

Ako podatke čuvate na memorijskoj kartici spasavanje možda nije potrebno

Telefoni podrazumevano čuvaju sve podatke u unutrašnoj memoriji. Međutim, ako ste vi kupili memorijsku karticu i podesili ste telefon da sve podatke čuva upravo na kartici, onda je vrlo verovatno da Vam nikakvo spasavanje neće trebati.

bekap i spasavanje podataka

Imajte u vidu da to ne znači da ne treba da redovno pravite bekap podataka sa telefona jer postoji mogućnost da i sama memorijska kartica nekada otkaže i onda možete da izgubite podatke.

U svakom slučaju, bilo da podatke čuvate u unutrašnoj memoriji telefona ili na memorijskoj kartici, obavezno i redovno pravite bekap svih podataka.

Profesionalno spasavanje podataka sa mobilnog telefona

U zavisnosti od kvara na telefonu, podaci nekada mogu da budu spaseni u servisu mobilnih telefona.

Postoje i oni drugačiji scenariji gde spasavanje podataka sa mobilnog telefona nije moguće uraditi čak ni u servisu zbog prirode kvara, odnosno kada se desi kvar koji podatke potpuno uništi.

Ono što je za Vas bitno jeste da imate u vidu da telefon možete da donesete u naš servis ukoliko se desi kvar i mi ćemo Vas posavetovati koji su dalji koraci, da li može da se uradi bekap i spasavanje podataka sa telefona i da li treba da planirate kupovinu novog.

4 Komentara : “Bekap i spasavanje podataka sa mobilnog telefona”

 1. Sana

  Da li postoji nacin izvlacenja podataka iz zakljucanog telefona sa pokvarenim displejom a da nije povezan ni saa jednom aplikacijom za backup bez otvaranja tel.jer je pod garancijom a na servisu brisu podatke direktno.
  Inace, zakljucavana sam ga na sablon i na otisak otkljucavala.
  U pitanju je Samsung galaxy flip 4

  Одговори
 2. Danijela

  Postovanje,da li postoji mogucnost da se popravi memoriska kartica tj. da se prebace datoteke sa nje? izbacuje gresku kao da je ostecena i pise nema kartice,i na racunaru isti problem,da li mi mozete pomoci?hvala

  Одговори
Učitajte još komentara

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena