Zamena stakla na mobilnom telefonu

Zamena stakla na mobilnom telefonu je jedna od najčešćih operacija u Doktor Mobil ordinaciji za mobilne telefone.

zamena stakla na telefonuVrlo često nas pitaju klijenti da li je moguće zameniti samo staklo na nekom modelu mobilnog telefona ili mora kompletan ekran da se menja ili može samo touchscreen. Zato ćemo pokušati da u ovom tekstu damo detaljniji odgovor na ovo pitanje.

Naime, konkretno samo staklo se ne može zameniti na svakom mobilnom telefonu.

Zamena samo stakla na mobilnom telefonu je moguća samo za određeni, manji broj telefona, koje ćemo kasnije u tekstu i navesti.

Dobra vest je da ono što korisnici telefona često mešaju jeste zamena stakla i zamena tač skrina (touch screen-a). Vrlo često zamena stakla podrazumeva zamenu tač skrina. Sve zavisi od modela do modela.

Dešava se da telefon ispadne i da se slomi ili napukne prednje staklo. Sve na telefonu radi, tač skrin reaguje na dodir, LCD daje sliku – jednom rečju telefon je potpuno upotrebljiv i ispravan, samo je naprslo prednje staklo. Upravo takva pitanja su najčešća, sa pitanjem „koliko košta zamena samo stakla“ na mom telefonu.

Moramo napomenuti da ako na vašem telefonu nije moguća zamena samo stakla, nego je potrebno zameniti tač skrin, to često i nije neka velika razlika. Naime, tač skrin je često upravo to staklo koje ja vama napuklo. Jesta da vama tač radi i reaguje na dodir, ali u velikom broju slučajeva zamenom touch screen-a menja se i naprslo staklo.

Nemojte misliti da zato što morate zameniti „ceo“ tač skrin umesto „samo stakla“, da je to neka posebno velika razlika u ceni ili bilo čemu. Nije, u principu to je u velikom broju slučajeva ista stvar.

Jednostavno, mnogi telefoni su tako napravljeni da je tač skrin u isto vreme i staklo, i nemoguće ih je odvojiti, proizvode se zajedno. Pogledajte sliku ispod:

zamena stakla na mobilnom telefonu

Na ovoj slici možete videti tač skrin kao rezervni deo, za jedan Samsung mobilni telefon, nije bitno koji model, princip je isti.

Kao što vidite, tač skrin je praktično to staklo koje je vama slomljeno i da bi zamenili naprslo staklo moramo zameniti taj tač skrin. Druga varijanta fizički ne postoji i nemoguća je.

U principu, barem trenutno je tako, zamena samo stakla se vrši na pojedinim Samsung i iPhone telefonima. Na svim ostalim telefonima vrši se ili zamena tač skrina ili zamena kompletnog ekrana.

Zamena stakla na mobilnom telefonu

Zbog specifične tehnologije proizvodnje, kod određenih mobilnih telefona zaista je moguće fizički odvojiti staklo od ostatka ekrana i zameniti samo staklo.

Uglavnom je tu reč o skupljim modelima mobilnih telefona, gde se zamena stakla i isplati, jer često je 2 ili 3 puta jeftinije zameniti samo staklo u odnosu na kompletan ekran.

Vršimo zamenu samo stakla na sledećim Samsung telefonima:

Takođe, vršimo zamenu samo stakla na iPhone telefonima:

Što se tiče LG mobilnih telefona, zamenu stakla obavljamo na modelima:

Zamena stakla naziva se još i reparacija ekrana. Radimo takozvanu fabričku reparaciju, skidamo staro slomljeno staklo i stavljamo novo pomoću specijalnog lepka, što je važno jer na taj način staklo, tj. ceo ekran izgleda kao nov i nema mogućnosti da u njega uđe prašina, a sam tač skrin je podjednako osetljiv na dodir u svim delovima ekrana, kao što i treba da bude.

Treba još napomenuti da kod navedenih Samsung i iPhone modela kod kojih je moguće zameniti samo staklo – nije moguća zamena samo touchscreen-a ili samo LCD ekrana. Znači, menja se ili samo staklo ili kompletan ekran. To znači da ako vam tač skrin ne reaguje na dodir ili nemate sliku na ekranu, nema drugog rešenja osim zamene kompletnog ekrana.

Cena zamene stakla ili tač skrina zavisi od modela telefona i komplikovanosti zamene. Za tačnu cenu za vaš model telefona možete nas kontaktirati putem naših telefona ili nam poslati upit na email.

Za detaljnije informacije oko cene i vremena popravke možete nas kontaktirati telefonom na brojeve:

ili nam poslati email preko sledeće kontakt forme:

Kontakt forma:

Ukoliko niste iz Beograda ili niste u mogućnosti da dođete do nas, možete nam poslati vaš mobilni telefon putem neke od kurirskih službi, preporučujemo Aks, PostExpress . Plaćanje je prilikom preuzimanja telefona.

AKS Sabac Brza Posta
PostExpress Posta Srbije
  • Pratite nas na Facebook-u

  • Mobilni svet Doktor Mobil

Call Now Button