Zamena stakla na mobilnom telefonu je jedna od najčešćih operacija u Doktor Mobil servisu za mobilne telefone.

zamena stakla na telefonu

Vrlo često nas klijenti pitaju da li je moguće zameniti samo staklo na nekom modelu mobilnog telefona i koja je cena ili mora kompletan ekran da se menja ili može samo touchscreen.

Zato ćemo pokušati da u ovom tekstu damo detaljniji odgovor na ovo pitanje.

Naime, konkretno samo staklo se ne može zameniti na svakom mobilnom telefonu.

Zamena samo stakla na mobilnom telefonu je moguća samo za određeni, manji broj telefona, koje ćemo kasnije u tekstu i navesti.

  Pozovite nas

  011 / 4022-611


   Servisi mobilnih telefona Doktor Mobil

   Nalazimo se na 2 lokacije

   Servis mobilnih telefona Novi Beograd

   kod Fontane

   Bulevar Zorana Đinđića 132

   Servis mobilnih telefona Beograd, Centar

   pored Beogradjanke

   Kralja Milana 15

   Zamena stakla ili zamena touchscreena

   Dobra vest je da ono što korisnici telefona često mešaju jeste zamena stakla i zamena tač skrina (touch screen-a). Vrlo često zamena stakla podrazumeva zamenu tač skrina. Sve zavisi od modela do modela.

   Dešava se da telefon ispadne i da se slomi ili napukne prednje staklo. Sve na telefonu radi, tač skrin reaguje na dodir, LCD daje sliku – jednom rečju telefon je potpuno upotrebljiv i ispravan, samo je naprslo prednje staklo. Upravo takva pitanja su najčešća, sa pitanjem „koliko košta zamena samo stakla“ na mom telefonu.

   Moramo napomenuti da ako na vašem telefonu nije moguća zamena samo stakla, nego je potrebno zameniti tač skrin, to često i nije neka velika razlika.

   Naime, tač skrin je često upravo to staklo koje ja vama napuklo. Jesta da vama tač radi i reaguje na dodir, ali u velikom broju slučajeva zamenom touch screen-a menja se i naprslo staklo.

   Nemojte misliti da zato što morate zameniti „ceo“ tač skrin umesto „samo stakla“, da je to neka posebno velika razlika u ceni ili bilo čemu. Nije, u principu to je u velikom broju slučajeva ista stvar.

   Jednostavno, mnogi telefoni su tako napravljeni da je tač skrin u isto vreme i staklo, i nemoguće ih je odvojiti, proizvode se zajedno. Pogledajte sliku ispod:

   zamena stakla na mobilnom telefonu

   Na ovoj slici možete videti tač skrin kao rezervni deo, za jedan Samsung mobilni telefon, nije bitno koji model, princip je isti.

   Kao što vidite, tač skrin je praktično to staklo koje je vama slomljeno i da bi zamenili naprslo staklo moramo zameniti taj tač skrin. Druga varijanta fizički ne postoji i nemoguća je.

   U principu, barem trenutno je tako, zamena samo stakla se vrši na pojedinim Samsung i iPhone telefonima. Na svim ostalim telefonima vrši se ili zamena tač skrina ili zamena kompletnog ekrana.

    Pozovite nas

    011 / 4022-611

    Zamena slomljenog stakla na ekranu telefona

    Ako želite da pogledate više o procesu zamene stakla na Samsung telefonima sa zakrivljenim ekranom, preporučujemo da pogledate ovaj video:

    Video je baziran na zameni stakla za telefone sa zakrivljenim ekranom.

    Zamena stakla na telefonima sa ravnim ekranom je prostija i skoro uvek dosta jeftinija.

    Zamena stakla na mobilnom telefonu

    Zbog specifične tehnologije proizvodnje, kod određenih mobilnih telefona zaista je moguće fizički odvojiti staklo od ostatka ekrana i zameniti samo staklo.

    Uglavnom je tu reč o skupljim modelima mobilnih telefona, gde se zamena stakla i isplati, jer često je 2 ili 3 puta jeftinije zameniti samo staklo u odnosu na kompletan ekran.

    Zamena stakla na Samsung telefonima

    Vršimo zamenu stakla na sledećim Samsung telefonima:

    Zamena stakla na iPhone telefonima

    Takođe, vršimo zamenu stakla na iPhone telefonima:

    Zamena stakla na Huawei telefonima

    Vršimo zamenu stakla na Huawei mobilnim telefonima novije proizvodne Huawei Mate serija, P serija i Honor serija telefona.

    Zamena stakla Xiaomi telefona

    Xiaomi ili po srpski Šaomi, postoje sve popularniji brend mobilnih telefona u Srbiji. Na sreću, zamena stakla Xiaomi telefona je moguća za veći broj Xiaomi telefona.

    Reparacija stakla na telefonu

    Zamena stakla naziva se još i reparacija ekrana. Radimo takozvanu fabričku reparaciju, skidamo staro slomljeno staklo i stavljamo novo pomoću specijalnog lepka.

    To je važno jer na taj način staklo, tj. ceo ekran izgleda kao nov i nema mogućnosti da u njega uđe prašina, a sam tač skrin je podjednako osetljiv na dodir u svim delovima ekrana, kao što i treba da bude.

    Treba još napomenuti da kod navedenih Samsung i iPhone modela kod kojih je moguće zameniti samo staklo – nije moguća zamena samo touchscreen-a ili samo LCD ekrana. Znači, menja se ili samo staklo ili kompletan ekran. To znači da ako vam tač skrin ne reaguje na dodir ili nemate sliku na ekranu, nema drugog rešenja osim zamene kompletnog ekrana.

    Cena zamene stakla ili tač skrina zavisi od modela telefona i komplikovanosti zamene. Za tačnu cenu za vaš model telefona možete nas kontaktirati putem naših telefona ili nam poslati upit na email.

     Pozovite nas

     011 / 4022-611

     ili pošaljite email preko sledeće kontakt forme:

     Kontakt formular

     Ukoliko niste iz Beograda ili niste u mogućnosti da dođete do nas, možete nam poslati vaš mobilni telefon putem neke od kurirskih službi, preporučujemo Aks, PostExpress. Plaćanje je prilikom preuzimanja telefona.