Popravka ili zamena čitača SIM kartice

zamena čitača sim kartice

Zamena SIM slota na telefonu

Telefon ne prepoznaje SIM karticu? Polomljeni pinovi na čitaču SIM-a? Zaglavljena SIM kartica?

Na pravom ste mestu!

Dobrodošli u servis mobilnih telefona Doktor Mobil gde se ovakvi i slični kvarovi vezani za čitač SIM kartice rešavaju rutinski.

Bez obzira da li Vam je potrebna zamena čitača SIM kartice ili je problem u nečem drugom pa telefon zato ne ulazi u mrežu, mi smo tu da rešimo problem.

Slobodno nas pozovite za besplatne konsultacije sa našim serviserima!

  Pozovite nas

  011 / 4022-611

   Servisi mobilnih telefona Doktor Mobil

   Nalazimo se na 2 lokacije

   Servis mobilnih telefona Novi Beograd

   kod Fontane

   Bulevar Zorana Đinđića 132

   Servis mobilnih telefona Beograd, Centar

   pored Beogradjanke

   Kralja Milana 15

   .

   Čitač SIM kartice

   Najprostije rečeno, čitač SIM kartice je deo ili mesto na vašem mobilnom telefonu gde ubacujete SIM karticu, tj. SIM karticu ubacujete u čitač.

   U zadnjih nekoliko godina u porastu je broj kvarova i oštećenja čitača SIM kartice.

   Proizvođači mobilnih telefona su prvo od stare, velike, SIM kartice, počeli da koriste mikro SIM karticu, a zatim i nano SIM karticu.

   I tu je došlo do problema, kako koristiti nano karticu u telefonu koji prima samo mikro ili staru veliku karticu.

   Da biste mogli da koristite nano sim karticu u telefonu koji prima standardnu karticu potrebno je da koristite adapter. Najveći broj lomljenja čitača sim-a je vezan za ove adaptere i njihovu nepravilnu upotrebu.

   Korišćenjem ovih adaptera često dolazi do lomljenja pinova tj. nožica čitača sim kartice, a kada se to desi telefon ne prepoznaje da je u njega ubačena SIM kartica.

   Tada je potrebna popravka ili zamena čitača sim kartice.

   Telefon može da ne registruje SIM karticu iz raznih razloga, od tome smo više pisali u tekstu šta raditi kad telefon ne registruje SIM karticu.

   vrste sim kartica

   Popravka čitača SIM kartice

   Kad kažemo popravka mislimo na situaciju gde je oštećenje na čitaču SIM-a takvo da zamena nije potrebna, već je moguća popravka postojećeg.

   Razni su razglozi zašto bi se radila popravka čitača SIM-a, a ne zamena. Sve zavisi od konkretnog slučaja i modela telefona.

   Naši serviseri uvek razmišljaju o Vašem najboljem interesu i predložiće Vam rešenje koje je najbolje za Vas.

   Zamena čitača SIM kartice Android i iPhone telefoni

   Vršimo zamenu čitača SIM kartice za većinu modela mobilnih telefona.

   Zamena čitača SIM-a na iPhone telefonima je relativno česta operacija u našem servisu. Android telefoni svih proizvođača su takođe zastupljeni.

   U retkim situacijama popravka ili zamena čitača SIM-a nije moguća ili je veoma rizička. To su specifične situacije kada su oštećeni kontakti i/ili vodovi na matičnoj ploči, a nije moguće povezati ih.

   Mogući razlozi za zamenu čitača SIM kartice

   Navešćemo neke od najčešćih simptoma koji ukazuju da problem može biti vezan za čitač SIM kartice.

   Ne mora da znači da je problem u čitaču SIM-a, ali je moguće. Nakon dijagnoze znaće se tačno šta je problem.

   Telefon neće da se registruje na mrežu

   Telefon nema mrežu? Ubacili ste karticu, upalili telefon, ali SIM kartica ne radi, nije registrovana na mreži?

   Šta raditi kada nema mreže na telefonu? Mogući su razni razlozi zašto SIM kartica ne radi.

   telefon nema mrežu

   Ako telefon „ne vidi“ SIM karticu, prvo proverite da li ste dobro ubacili SIM karticu. Izvadite je i ubacite ponovo. Proverite da li je dobro legla. Dešava se da korisnice stave SIM karticu naopačke u slot za karticu.

   Ako telefon i dalje nema mrežu, da li ste sigurni da je SIM kartica aktivna? Dešava se da korisnici ubace karticu koju duže nisu koristili i koja je u međuvremenu istekla.

   Ako to nije slučaj i ako znate da kartica radi, da li ste sigurni da je telefon dekodiran za sve mreže?

   Moguće da je zaključan na nekoj mreži i radi samo sa tom mrežom, a Vi ubacujete karticu drugog operatera koji nije podržan?

   U tom slučaju ono što je potrebno je dekodiranje telefona.

   Dalje, ako ste sigurni da ste SIM karticu dobro ubacili, da je aktivna, i da je telefon otključan za sve mreže, onda je moguće da je oštećen čitač SIM kartice.

   Ako telefon ne prepoznaje SIM karticu, mogući su i drugi uzroci, kao kvar na matičnoj ploči, na mreži telefona (da li je ispadao skoro?).

   Jedino rešenje je da donesete telefon u servis mobilnih telefona gde ćemo uraditi dijagnozu i ustanoviti šta je tačno kvar i zašto telefon ne registruje SIM karticu.

   Kod popravke čitača sim kartice cena zavisi od vrste kvara i potrebnog rada, što će Vam biti saopšteno nakon dijagnoze.

   zaglavljena sim kartica

   Zaglavljena SIM kartica

   Do zaglavljivanja SIM kartice dolazi najčešće kada korisnik naopačke ubaci SIM karticu u sim slot, a onda na silu pokušava da je izvuče. Tada dolazi do lomljenja pinova, nožica na SIM čitaču.

   A moguće je i da je ubačena kartica pogrešne veličine koja se sada zakačila nekako u SIM nosaču i neće da izađe. Mogući su i drugi razlozi.

   Ako Vam se zaglavi SIM kartica, ono što sigurno ne treba da radite to je da na silu pokušavate da je izvučete. Ne gurajte oštre prednete u čitač SIM-a, možete napraviti još veću štetu ako slučajno oštetite neki otpornik ili čip na matičnoj ploči.

   Šta je tu je, ako je SIM kartica zaglavljena, dođite u naš servis mobilnih telefona da rešimo problem. Mi sigurno imamo mnogo više iskustva od Vas u takvim situacijama.

   Još neki znaci da je potrebna zamena SIM slota

   sloljen citac sim kartice 2

   Kada je slot za SIM karticu oštećen, kada se telefon upali može se na nekim telefonima videti poruka tipa: No SIM card ili Insert SIM card. Ili ubacite SIM i nema SIM-a ako je telefon na srpskom.

   Na slici levo vidi se jedan oštećen čitač SIM kartice koga je potrebno zameniti! Kroz metalni okvir vidi se da su pinovi pokidani!

   Zamena čitača SIM kartice cena i rok za popravku

   Koliko košta zamena čitača SIM kartice zavisi od više faktora.

   Cena popravke ili zamene čitača sim kartice zavisi od modela mobilnog telefona, potrebnog rada da se on zameni ili popravi, cene samog čitača, kao i raspoloživosti rezervnog dela (da li ima da se nabavi i gde).

   Okvirna cena je između 2000-4000 dinara, za većinu telefona. Moguća su odstupanja za pojedine modele.

   Ako dođete u ovakvu situaciju, servis mobilnih telefona Doktor Mobil vam je na raspolaganju. Menjamo ili popravljamo čitače sim kartica na većini mobilnih telefona.

   Kada dođete u naš servis, nakon pregleda telefona i dijagnoze, reći ćemo vam koja je situacija, koliko bi koštala popravka i okvirno vreme za koje će Vaš telefon biti popravljen.

   Zamena popravka čitača SIM kartice/SIM slota u servisu mobilnih telefona Doktor Mobil!

    Za detaljnije informacije oko cene i vremena popravke možete nas kontaktirati telefonom na broj:

    Pozovite nas i zakažite servis

    011 / 4022-611

    ili nam poslati email preko sledeće kontakt forme:

    Kontakt forma
    * obavezna polja    Ukoliko niste iz Beograda ili niste u mogućnosti da dođete do nas, možete nam poslati vaš mobilni telefon putem neke od kurirskih službi, preporučujemo Aks, PostExpress . Plaćanje je prilikom preuzimanja telefona.

    AKS Sabac Brza Posta
    PostExpress Posta Srbije

    Call Now Button