Potražili smo koja je to najbolja Android navigacija na osnovu ocena korisnika i napravili smo jedan spisak koji će Vam sigurno biti od koristi.

Pri odabiru dobrih aplikacija koristili smo i neki naš recept za dobre aplikacije pa se nadamo da ćete upravo ovde pronaći Vašu novu aplikaciju za navigaciju.

najbolje aplikacije za navigaciju

Google Mape bez konkurencije, moramo odmah da kažemo

Nije Google džabe špijunirao celu planetu i vozao kamere po svim sokacima i ulicama, ljudi ga dočekivali k’o precednika i mahali mu.

Šalu na stranu, Google Mape su praktično najbolje jer su unapred podešene da ispravno rade na telefonu i sastavni su deo Androida. Ažurne su i imaju neprocenjivu infrastrukturu.

Ako Vam treba najbolja aplikacija za navigaciju koju uključite i možete odmah da krenete to je Google Mape.

Međutim, ako ne volite taj pristup i ipak želite veću kontrolu, u ponudi su i bolje i gore aplikacije, pa hajde da vidimo šta tu možemo da nađemo korisno.

Najbolja Android navigacija – 7 po našem izboru

Još jednom nećemo preterivati i praviti spiskove od 20 i 40 najboljih Android navigacija jer nema ih toliko najboljih. Krećemo nekim izmešanim redom, nećemo postavljati najbolje ocene ni na početku ni na kraju.

HERE WeGo – City Navigation

Definitivno zanimljiva aplikacija sa skoro pola miliona ocena korisnika i ocenom 4,3. Isprobali smo i definitivno vredi da je i Vi isprobate. Zato je pominjemo odmah na početku.

Imajte u vidu da deluje evidentno sporije od Google Mape pri učitavanju mapa nakon što ukucate lokaciju ka kojoj želite da idete, ali i dalje vredna pažnje.

android navigacija najbolja

HERE WeGo inače važi za jednog od najozbiljnijih konkurenata za Google Mape, pa imajte i to u vidu kada budete birali testirali koja je najbolja android navigacija za Vas.

Ono što su korisnici generalno primetili jeste da pojedini delovi interfejsa mogu biti kvalitetnije i korisnije uređeni (čitali smo komentare u Google prodavnici).

MapFactor Navigator – GPS Navigation Maps

Ova navigacija za Android koristi OpenStreetMap – besplatne mape koje se razvijaju i dopunjavaju volonterskim zalaganjem doprinosioca širom sveta.

Postoji mogućnost da pored OpenStreetMap-a odaberete i TomTom mape koje se plaćaju, pa je odabir na Vama.

U Google prodavnici je zaslužila dobru ocenu sa skoro milion korisnika koji su je ocenili, pa verujemo da bi ovo mogla biti najbolja Android navigacija za nekog od Vas.

Na početku, pri otvaranju aplikacije birate koje mape želite da preuzmete i koristite ih:

najbolja android navigacija

Ono što bismo posebno istakli je da nismo uspeli da u prvih 5 minuta nađemo kako da startujemo određenu putanju na mapi, pa ako ste navikli na Google Mape koje intuitivno nude sve što vam treba za put, ovde morate malo više istraživati.

najbolja android navigacija

Naravno, verujemo da su skoro milion ocena zaslužene pa ako imate vremena za istraživanje odvojte ga i upotrebite za proučavanje ove aplikacije.

U poređenju sa HERE WeGo navigacijom, definitivno komplikovanija iako ima višu ocenu.

Maps.Me navigacija za Android

Još jedna mapa koja važi za konkurenciju Google Mapama. I ova koristi OpenStreetMap mape, kao i prethodna navigacija iz ovog našeg spiska.

Što se tiče ocene korisnika, preko milion ocena sa prosečnom ocenom 4,5 nije loše:

Kada je reč o OpenStreetMap mapama, u poređenju sa prethodom aplikacijom koja ih takođe koristi, ovde je upotreba mnogo potpunija i lepša.

najbolja android navigacija sada

Takođe, lakše je shvatiti gde se nalaze i podešavaju startna i krajnja pozicija.

Istakli bismo i veliku osetljivost na položaj, pa čak i mali pokreti telefonom okreću i centriraju mapu automatski dajući Vam precizniji osećaj gde se šta nalazi u odnosu na Vaš položaj.

Možemo reći da ova aplikacija takođe vredi da je istražite i možda baš ona za Vas bude najbolja Android navigacija, i u njoj pronađete baš ono što nema u drugim i odgovara Vam za sva putovanja.

Offline GPS Navigation, Traffic & Maps by Karta

Kompletno besplatna aplikacija, bez limita i sa odličnim detaljima u prikazu mape.

Uvek nas iznenadi intuicija koja je ugrađena u aplikacije, pa i ovde imamo automatsko prepoznavanje mesta odakle smo instalirali aplikaciju i odmah je ponuđeno da se preuzme mapa Srbije.

najbolja android navigacija

Ovi detalji su nam posebno korisni – prikaz zgrada pored ulice pomaže nam da bolje prepoznamo da li smo na pravom putu:

Reklame su prisutne, pa ako Vam se aplikacija baš dopada, možete ukloniti reklame za 249 dinara:

najbolja android navigacija

Aplikaciju možete preuzeti i instalirati ako kliknite na dugme:

Sve u svemu, lepo urađena aplikacija, bez suvišnih opcija. Ustvari, ova aplikacija i nema mnogo opcija već samo upravo ono što je potrebno. Isprobajte.

OsmAnd navigacija za Android

Takođe besplatna navigacija ali sadrži neke ponude unutar aplikacije koje se plaćaju. Za osnovno korišćenje ima sasvim dovoljno za dobre ocene:

Dobre osobine koje treba naglasiti je da radi sa i bez interneta, ima glasovno navođenje i mogućnost biranja različitih opcija kretanja – automobil, bicikl, pešačenje.

najbolja android navigacija

Skrenućemo pažnju da je ovo jedina aplikacija koja je alarmirala Android da je povećana potrošnja baterije, pa imajte to u vidu.

Povećana potrošnja baterije zabeležena je tokom preuzimanja mape Srbije i indeksiranja te mape što je potrajalo oko 5 minuta. Ovo indeksiranje nismo primetili kod prethodnih aplikacija (niti kasnije kod drugih).

najbolja android navigacija

Ima dosta opcija, pa ako to volite, pravi je pogodak, ali ako već imate problem sa trajanjem baterije onda sumnjamo da će ovo za Vas biti najbolja Android navigacija. Možda je bolje da probate neku drugu.

Same mape nisu opterećene sa puno detalja, pa predstavljaju jednu vrstu odmora za oči.

Jedina mana je što je malo sporija od ostalih, ali u zavisnosti od toga šta volite, to ne mora biti problem.

CoPilot GPS Navigation & Traffic

Ovo nije navigacija samo za automobile već i za kamione, ali i za „RVer exploring“ (rekreativna vozila, istraživanje). Ima osetno nižu ocenu od ostalih navigacija koje smo pomenuli, ali verujemo da nije sve u oceni.

Posebno nam se dopala sledeća recenzija koja spontano i na delu govori dosta o ovoj aplikaciji:

Ova aplikacija ima 14 dana probnog perioda za glasovno navođenje u offline modu, pa bolje da Vam to odmah kažemo.

Takođe, na početku morate da odaberete da li ćete aplikaciju koristiti za auto, kamion ili rekreativno vozilo. Ovo nije nužno loše, već možda je čak i bolje tako.

Potrebno je i da preuzmete mapu koja Vam je potrebna, pa uradite to. Na primer, mapa celog Balkana zauzima oko 300 MB, ali mapa cele Evrope malo više od 3 GB pa morate imati taj prostor na telefonu ili na kartici:

Iznenadilo nas je to što je ovo jedina aplikacija koja je jasno naglasila da korišćenje navigacije može biti opasno jer skreće pažnju vozača. Svaka čast.

Odličan prikaz, odlične opcije ali istovremeno i jednostavan prikaz i korišćenje. Aplikacija automatski „hvata“ trenutnu lokaciju i samo kucate lokaciju na koju želite da idete.

Jedini nedostatak je neprestano upozorenje i brojanje dana za probnu verziju. To je verovatno i jedini razlog za nisku ocenu, ali sve ostalo bez nekih velikih mana.

Sygic GPS Navigation & Offline Maps

I dolazimo do aplikacije sa najviše datih ocena, čak 1,7 miliona, i visokom ukupnom ocenom koja je stavlja među najbolje:

Međutim, poslednjih nekoliko komentara govore sve najgore, na primer:

Dakle, imajte to u vidu ako idete u Južnu Afriku.

E sada, ako ste tražili nešto najsličnije Google mapama a da to nisu Google mape, ovo je ta aplikacija. Nije loša, nije loša uopšte ako nas pitate:

Nama se dopao prikaz putanja koji je jasan, može da se klikne na određenu i da ona bude korišćena za dalje kretanje bez nekih nepotrebnih grešaka oko odabira putanje.

Svakako, probajte i Vi i saznajte da li Vam odgovara i da li je baš ova za Vas najbolja Android navigacija.

Dakle, koja je najbolja Android navigacija?

Najbolja Android navigacija

Ako tražite aplikaciju koja ne zahteva bilo kakva podešavanja pa čak ni da je instalirate, to su definitivno Google Mape.

Međutim, ako tražite više (mnogo više opcija) ili manje (prostije i jednostavnije) od toga, samo napred i isprobajte ove koje smo naveli. Postoje i mnoge druge i možete ih naći u Google prodavnici.

Koja je najbolja Android navigacija baš za Vas to ćete morati sami da odlučite.

Ako već imate ili pronađete neku dobru, javite nam to u komentarima ispod, pa ćemo i nju dodati u spisak.

Ne zaboravite da Vam za dobru navigaciju treba i dobar, odnosno ispravan telefon. Ako budete imali problema sa telefonom, ne zaboravite da naši doktori za mobilne telefone mogu da reše svaki problem.

Slobodno nas kontaktirajte i pomoći ćemo:

Servisi mobilnih telefona Doktor Mobil

Nalazimo se na 2 lokacije

Servis mobilnih telefona Novi Beograd

kod Fontane

Bulevar Zorana Đinđića 132

Servis mobilnih telefona Beograd, Centar

pored Beogradjanke

Kralja Milana 15

4 Komentara : “Najbolja Android navigacija”

  1. Predrag

    Poštovani, koristio sam juče i danas navigaciju Sygic i uopšte nije za preporuku. Kao prvo kasni, daje netacne sdrese i što je najgore nema glasovnu funkciju. Ako hoćete glasovnu funkciju morate je kupiti……kao ineke ostale funkcije koje su na drugim navigacijama podrazumijevano besplatne.
    Tako da nažalost nije za preporuku

    Одговори
Učitajte još komentara

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena