Testirali smo i za sada preporučujemo četiri video editora za Android. Isprobali smo ih i zapisali utiske tako da vi možete odabrati najbolji video editor za Android.

Ako želite da snimite nešto, zatim to lako isečete, spojite, dodate efekte i stikere i podelite na Instagramu ili Fejsu ovo je pravi tekst za vas.

Najbolji video editor za Android u 2020. godini

Na kraju ovog teksta možete videti i spisak video editora za Android koje takođe možete uzeti u obzir ako Vam naš odabir ne zadovoljava potrebe.

Planiramo da proširimo ovu listu pa ne zaboravite da se povremeno vratite na ovaj tekst i proverite da li ima novosti.

Zašto ovo nije tekst o 20 najboljih video editora?

Iz prostor razloga što ne postoji 20 najboljih video editora. Možda postoji 20 editora od kojih svaki ima po nešto što ga čini dobrim, ali malo je editora koji okupljaju više kvaliteta pod jednom aplikacijom.

Evo šta je potrebno za snimanje i uređivanje video snimaka na telefonu

Da biste snimili dobar video treba Vam i dobra kamera i malo sreće da uhvatite prave kadrove.

Ukoliko uz one dobre kadrove uhvatite i one loše, zato je tu video editor da to iseče, spoji, doda efekte i podeli sa Vašim prijateljima na mrežama.

Nije na odmet da imate i dovoljno prostora na telefonu, ali i da telefon bude dovoljno snažan da može da edituje video snimke. Većina telefona to može, pa ne morate da se brinete.

Ukoliko ipak primetite da na telefonu možda nešto ne radi kako treba, tu su naši doktori za mobilne telefone javite nam se preko naše kontakt forme ili telefonom i mi ćemo vam siguno pomoći.

Hajde da vidite koje smo video editore isprobali:

InShot video editor za Android

Ovo je besplatan video editor za Android, ali ima i svoju plaćenu verziju gde dobijate više efekata, nalepnica i nemate InShot vodeni žig u uglu video snimka.

Možete čak i da uklonite vodeni žig sa vašeg video snimka, a da to ne platite. Videćete u daljem tekstu koja je fora za to.

Evo kako izgleda jedan običan snimak kišnog junskog dana snimljen u vreme dok pišem ovaj tekst. Koristio sam InShot video editor da dodam par detalja i izvezem sve u punoj rezoluciji.

Vodeni žig je tu, jer sam tek kasnije shvatio kako lako može da se ukloni:

InShot sadrži oglase ali nisu toliko napadni. Interfejs je urađen tako da oglasi ne dolaze u prvi plan i ne smetaju toliko.

Vodeni žig sa natpisom InShot možete ukloniti pri uređivanju video snimka.

Potrebno je da tapnete na X opciju (dosta je mala pa obratite pažnju) na samom vodenom žigu, a zatim odaberite opciju Besplatno ukloniti (badava).

Da bi vodeni žig bio uklonjen biće potrebno da pogledate video reklamu od oko 30 sekundi, što i nije toliko strašno s obzirom da dobijate video snimak bez oznaka:

inshot video editor za android

Ako želite više efekata, ikonica, nalepnica, emotikona, to je potrebno da platite. Možete platiti na mesečnom nivou, godišnje ili kupiti jednokratno.

U slučaju da se odlučite za probni period, imate i 7 dana besplatnog testiranja ali morate dodati karticu za plaćanje. Nakon tih 7 dana uplata će se desiti automatski ako ne uklonite karticu pre toga, pa obratite pažnju.

video editor plaćanje inshot

Bitno je reći da besplatna verzija radi odlično. Kada završite uređivanje možete da izvezete video snimak u punoj rezoluciji čak i na toj besplatnoj verziji.

Radi prilično brzo, ne koči i lako se upravlja svim opcijama.

Lako možete da pripremite snimak za Instagram, Facebook, Youtube i druge mreže sa unapred predefinisanim opcijama.

Opšti utisak je da se autori ove aplikacije nisu puno brinuli oko toga da po svaku cenu morate da platite da biste imali kvalitetan video editor za Android. Preporučujemo da isprobate.

E da, InShot je i uređivač slika pa vam može biti duplo koristan. Ako vas zanima i fotografija pogledajte i naš tekst o tome ovde Kako da ovladate kamerom telefona kao profesionalac.

VideoShow editor za Android

VideoShow video editor inače važi za jedan od najboljih. Iako ima lošiju ocenu od InShot editora ako biste instalirali oba i testirali, videli biste da ova aplikacija ima nešto posebno.

Evo kako to izgleda kada se obradi isti video koji sam koristio za prethodnu aplikaciju:

Ova aplikacija takođe omogućava izvoz i čuvanje video snimaka u punoj rezoluciji pa će sve što izvezete biti kvalitetno.

Pri izvozu se preporučuje da sačekate na ekranu za izvoz video snimaka jer tako ubrzavate čuvanje i omogućavate bolju uspešnost izvoza.

Dakle, nemojte napustiti ovaj ekran dok se proces na završi. Verovatno postoji mogućnost da se izvoz prekine ako odete na drugu aplikaciju ili isključite ekran.

video show video editor

E sada, i kod ove aplikacije postoji opcija da uklonite vodeni žig ako platite VIP privilegiju ili jednom uključite VIP privilegiju tako što ćete pogledati neki video:

najbolji video editor android

Ako vam ne smeta vodeni žig koji se vidi u jednom delu ekrana, i bez plaćanja i gledanja reklame možete imati sasvim pristojnu aplikaciju sa dosta besplatnih efekata i korisnih opcija.

Dakle, ovo je još jedan odličan video editor za Android i preporučujemo da ga isprobate.

Iako idemo ka nižim ocenama, spremite se za iznenađenja jer izgleda da ocene sa Google Play-a nisu presudne.

FilmoraGo – Free Video Editor

FilmoraGo čak u svom nazivu označava da je u pitanju besplatan video editor za Android, međutim postoje opcije plaćanja za određene efekte i materijale koje možete preuzeti iz njihove prodavnice.

Ovo je treći video editor po oceni i broju pregleda (po našem spisku), međutim, iako sa nižom ocenom od prethodna dva, izgleda mnogo prijatniji za rad. Dalje u tekstu videćete slike interfejsa.

Pogledajte najpre isti onaj kišoviti video sada uređen sa FilmoraGo editorom:

Ono što me je na početku odmah obradovalo je što startuje u vodoravnom prikazu, odnosno morate da okrenete telefon vodoravno i tako koristite punu širinu ekrana:

filmora go video editor

Odmah možete birati koji video želite da dodate za uređivanje ili možda više video snimaka ako ćete ih spajati.

Takođe, možete dodati i slike uz video ako pravite neki projekat gde će biti malo video snimka, malo slika i slično.

Sam interfejs je urađen odlično i svaka ikonica sa opcijama je baš na svom mestu.

Lako se pamti raspored opcija što znači da se neko baš pozabavio time da sam dizajn aplikacije bude intuitivan, odnosno da prati navike i potrebe korisnika.

najbolji video editori android

Što se tiče čuvanja, nisam primetio opcije da se sačuva u slabijoj ili jačoj rezoluciji. Koliko vidim sve se čuva u najboljoj rezoluciji odnosno u rezoluciji u kojoj je video snimak snimljen.

Pri izvozu lako možete birati gde želite da postavite taj obrađeni snimak ili da li možda za sada želite da ga sačuvate samo na telefonu.

FilmoraGo ima i značajan broj raznih efekata koji su potpuno besplatni. Postoje i opcije plaćanja ukoliko među besplatnima ne pronađete ono što će zadovoljiti vaše potrebe.

Inače, FilmoraGo ima i svoju verziju za računare, zove se WonderShare Filmora i ja je koristim već par godina. Nije u pitanju profesionalni softver kao što je Adobe Premiere, ali meni završava sve poslove.

Power Director video editor za Android

Definitivno možda najteži za korišćenje ali vrlo profesionalan. Takođe, jedini video editor (od naših preporučenih) koji otvoreno ne dozvoljava čuvanje videa u punoj rezoluciji u besplatnoj verziji.

Najveća rezolucija koju možete da izvezete je 720 px, što i nije loše ako taj video planirate za gledanje na telefonu. Međutim, na većim ekranima se može videti niža rezolucija od one na koju su ljudi navikli.

powerdirector najbolji video editor android

Vodeni žig u besplatnoj verziji je tu, ali nemojte da vas to obeshrabri u korišćenju ovog editora. Jednom kada se upoznajte sa načinom rada, možda poželite da kupite PRO verziju gde ne postoji vodeni žig, nema reklama i možete da čuvate video u punoj rezoluciji.

Zgodna opcija na početku je odabir razmere ekrana na koji planirate da video bude prikazan.

Na primer, za Youtube birate 16:9, za Instagram 9:16 ili za kradratni oblik birate 1:1.

Odabir video snimka za uređivanje može biti malo zbunjujući. Na primer, bilo mi je teško da pronađem video koji sam koristio za testiranje prethodnih editora – i dalje ne znam zašto je smešten negde na kraju s obzirom da je snimljeno pre par dana.

Ne postoji poseban savet koji će vam pomoći oko toga pa jednostavno morate da naučite da radite sa ovim video editorom.

Pri uređivanju video materijala sve osnovne opcije pojave se tek kada tapnete na video „bar“ (pogledajte sliku ispod). Opcije se pojave na ikonici zupčanika u levom panelu.

Međutim, među tim opcijama nećete pronaći opcije dodavanja naslova, na primer. Te opcije nalaze se u panelu levo, na ikonici koja simbolizuje slojeve. Ako ste koristili Photoshop, biće vam jasno da se zaista i radi o slojevima koji se dodaju preko video snimka:

Po profesionalnosti, ovaj editor sigurno prevazilazi prethodne editore koje smo opisali, ali po težini korišćenja definitivno nije među onima koje bismo preporučili na početku.

PowerDirector ima i svoju aplikaciju za računare gde spada među jedne od najboljih video editora.

Lista probranih video Editora za Android

Evo i obećane liste aplikacija za editovanje video snimaka za Android koje možete isprobati i koristiti:

Servisiramo i pišemo za vas

Ideja je da svima omogućimo i da telefoni budu ispravni ali da od nas saznate za najbolje aplikacije, dobijete dobre savete i preporuke potpuno besplatno. Ukoliko znate da bi nekoga zanimao baš ovaj tekst, podelite ga sa prijateljima na društvenim mrežama. U slučaju da i vi imate neku preporuku za nas, pišite nam u komentarima.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena