Baterija na mobilnom telefonu je kao akumulator na kolima – ima svoj vek trajanja i određeni broj punjenja. U jednom trenutku dođe vreme za zamenu.

Važno je napomenuti da ponekad, iako tako izgleda, nije problem u bateriji.

Navešćemo najčešće simptome koji ukazuju da postoji problem na telefonu koji bi mogao biti vezan sa baterijom.

zamena baterije

1. Telefon neće da se puni

Ovaj problem bi mogao biti vezan za bateriju, mada je najčešće u pitanju konektor punjenja. Teško je reći unapred dok se telefon ne pregleda.

Ako imate problem sa punjenjem baterije telefona, najsigurnije je da dođete u servis Doktor Mobil, a mi ćemo izvršiti stručnu dijagnozu i obavestiti Vas na koji način i po kojoj ceni se problem može rešiti.

2. Baterija se prazni na punjaču

Isto kao i prethodno, vrlo je moguće da je baterija neispravna. Ipak, ovaj problem ukazuje da je možda reč o kvaru na matičnoj ploči.

Postoji čip na matičnoj ploči koji je zadužen za napajanje/punjenje telefona. Kada je on neispravan, dešava se da se telefon prazni na punjaču.

3. Baterija se nadula

Naduvana baterija od telefona je jasan znak da baterija mora da se zameni. Pitanje je samo kako je do toga došlo, da li zbog neispravne, dotrajale baterije ili lošeg neispravnog punjača?

baterija se nadula

4. Telefon se sam ugasi u toku rada

Najverovatnije je baterija dotrajala i treba je zameniti. Naravno, mogući su i drugi problemi, pregravanje procesora i slično, ali najčešće je reč o bateriji.

5. Mobilni radi samo dok je na punjaču

Ovo je gotovo uvek vezano za neispravnu bateriju koju treba zameniti.

6. Baterija ne drži ni dan

Kada ste kupili telefon baterija je trajala duže, a sada sve kraće i kraće? Vreme je za zamenu.

7. Telefon neće da se upali i ne reaguje na punjač

Ako telefon neće da se pokrene, moguće da je baterija potpuno otkazala. Ali moguće je i da je problem do konektora punjenja. Pogledajte da li možda vidite oštećenja na ulazu za punjenje.

8. Telefon se greje

Različiti su razlozi zašto se greje mobilni telefon.

Ako Vam se telefon u ruci greje, čak i kad ništa posebno s njim ne radite, nemojte odlagati odlazak u servis.

Takva situacije može biti i opasna, jer baterija može iscureti ili pući, a moguća su i druga oštećenja na telefonu.

Svaki telefon se greje na punjaču donekle, ali ne bi smeo da se greje toliko da ne možete da ga držite u ruci dok je na punjaču. Ako primetite da se pretarano greje, to je znak da postoji neki problem.

9. Telefon se sporo puni

Ako se pitate zašto se telefon sporo puni, verovatno je vreme da se zameni baterija. Najverovatnije u ovom slučaju i trajanje baterije se smanjilo.

10. Baterija se ne puni do kraja

Ovo je najverovatnije znak da se kapacitet baterije smanjio i da je potrebna zamena baterije.

Želite da se posavetujete sa serviserom oko Vaše situacije? Slobodno nas pozovite, biće nam drago da Vam pomognemo!

7 Komentara : “Simptomi koji ukazuju da je potrebna zamena baterije na telefonu”

 1. Niko

  Dobar dan imam mobitel huawei mate 9 star je nekih 7 godina i punim ga sa Samsung om punjačem da li se baterija može pokvariti ako ga koristim na punjaču

  Одговори
 2. Danijela

  Postovani Imam tel ZT BLADE A71 i nedavno sam primetila da se tel napuni na 100 % i cim se skine sa punjaca u fazi mirovanja u roku 10 min baterija padne na 85% .Sta bi to moglo da bude?

  Одговори
 3. Nenad

  Imam iPhone 6s. U poslednje vreme mi se dešava da se neko vreme non stop restartuje. I tek posle duzeg vremena krene da radi. Battery Health je 82%. Da li je to sofrverski problem, ili do baterije ?

  Одговори
 4. Ana

  iphone 8 plus Danas mi se ugasio telefon sam od sebe,mislio sam da je baterija prazna,ali sam stavila na punjac telefon i cuo se zvuk za punjenje telefona.Sacekao sam kao i obicno da se upali,ali se nista nije desilo..ostavio sam telefon na punjacu I crn je ekran..sta je tu moglo da se desi

  Одговори
 5. Elmir Hodzic

  Postovani,
  Imam telefon Samsung galaxy A70 i desava mi se ponekad nece da se puni. A do toga je doslo prvi puta kada sam ga spojio na auto punjac. Izgleda da je punjac bio slab i telefon je jednoatavno blokirao vise nisam mogao da ga punim ni sa njegovim originalnim punjacem. Dobio sam savjet da ga spojim na punjac i da ga u zadnjem gornjem dijelu malo jace pritisnem. To mi je poglo i telefon je poceo da se puni. Problem je sto mi se i dalje to ponekada desava i svaki puta je teze i teze da pokrene punjenje. Nadam se da ce te razumijeti moj problem i da ce te mi se javiti.Lp.

  Одговори
Učitajte još komentara

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena