Zamena ekrana na Vivo telefonima spada u rutinski servis i može da se obavi u našoj radnji. Radimo sve vrste zamene ekrana na svim modelima telefona.

U ovom tekstu zapisaćemo detalje koji će Vam pomoći da što pre dođete do korisnih informacija kada je u pitanju zamena ekrana na Vivo telefonima.

Doktor Mobil je servis mobilnih telefona u Beogradu. Staramo se da sve popravke obavimo u roku, po povoljnoj ceni i da naši korisnici budu zadovoljni.

Ukoliko Vam je hitno i želite da preskočite čitanje, samo odaberite jednu od naših lokacija i donesite telefon ili pozovite naš broj telefona pa ćemo Vas mi uputiti dodatno.

  Servisi mobilnih telefona Doktor Mobil

  Nalazimo se na 2 lokacije

  Servis mobilnih telefona Novi Beograd

  kod Fontane

  Bulevar Zorana Đinđića 132

  Servis mobilnih telefona Beograd, Centar

  pored Beogradjanke

  Kralja Milana 15

  U slučaju da u Vašem gradu ne možete da rešite problem sa telefonom, možete nam poslati mobilni telefon poštom, a mi ćemo uraditi popravku i vratiti Vam telefon takođe poštom.

  Zamena ekrana na Vivo telefonu – cena

  Krenućemo od najvažnijeg pitanja i kao i svi vešti trgovci :) , nećemo moći da Vam odgovorimo na ispravan način. Objasnićemo i zašto.

  Vivo trenutno ima preko 400 modela telefona koji se koriste. Neki od ovih modela imaju iste zamenske ekrane, neki nemaju, tu su i oni skuplji i oni jeftiniji.

  zamena ekrana na vivo

  Zbog toga smo u nezgodnoj poziciji sa ovim pitanjem, jer ako Vam navedemo cenu za skuplje modele, a Vi imate jeftiniji, pomislićete da smo skupi.

  Najbolje je, i najpraktičnije, pozovite naš broj telefona i kažite nam koji model Vivo telefona imate, a mi ćemo Vam odmah reći i koja je cena kada je zamena ekrana na Vivo telefonu u pitanju.

   Pozovite nas

   011 / 4022-611

   Koliko traje zamena ekrana na Vivo telefonu?

   Zamena ekrana generalno nije mukutrpan posao i ne uzima mnogo vremena. Ukoliko je zamenski ekran u našem servisu, a Vi ste poranili početnom dana, već negde pri kraju dana ili ranije možete preuzeti Vaš telefon sa novim ekranom.

   zamena ekrana na vivo

   U slučajevima gde ekran nije u našem servisu i nalazi se u našim magacinima ili je potrebno naručiti zamenski ekran (važi za retke modele) moguće je da zamena potraje par dana, a mi ćemo Vas uputiti tačno koliko će to trajati.

   Ovo duže čekanje odnosi se na telefone koji su retki ili ih nema u Srbiji. Na primer, kupili ste Vivo telefon u Indiji i to model koji se prodaje samo u toj zemlji. Onda je realno da će biti potrebno da naručimo zamenski deo.

   Da li telefon može da se ošteti pri zameni ekrana?

   Zamena ekrana kod novijih telefona obično se radi razgrevanjem postojećeg lepka koji fiksira ekran, zatim raskačivanjem ekrana sa matične ploče gde je povezan posebnim „flet“ kablovima.

   Razgrevanje starog lepka (kod modela koji koriste lepak) radi se toplim vazduhom koji se ispravno dozira ciljanjem delova gde se lepak nalazi. Neispravno rukovanje i pregrevanje može da dovede do drugih kvarova na telefonu.

   zamena ekrana na vivo

   Takođe, skidanje starog ekrana kod modela koji nemaju lepak radi se primenom pažljivo usmerene sile, pa ukoliko budete pored, možete čuti dosta pucanja i kidanja što može da izgleda jezivo, pa nikako ne preporučujemo da budete tu dok menjamo ekran :)

   Kao i kod svih radova, naši serviseri znaju tačno šta rade i ne treba da se brinete za Vaš telefon. Nakon servisa ekrana dobićete potpuno ispravan telefon i to u boljem stanju nego što je bio.

   Da li ekran mogu da zamenim kod kuće?

   Na internetu postoji dosta uputstava kako da uradite zamenu ekrana sami kod svoje kuće i ukoliko ste vešti i imate vremena možete da probate da uradite ovu popravku.

   Naučićete nešto novo i vremenom možda i Vi postanete serviser mobilnih telefona :) .

   Evo nekoliko instrukcija koje će Vam pomoći oko zamene ekrana:

   Treba Vam dobro uputstvo za zamenu ekrana

   Preporučujemo da uputstvo potražite na Youtube jer se tu obično vidi svaki korak koji treba da uradite.

   Evo ga jedno odlično uputstvo za zamenu ekrana na Vivo Y91i telefonu. U video snimku nema tona, ali je sve pokriveno sa jasnim detaljima i tekstualnim instrukcijama:

   Treba Vam alat za zamenu ekrana na telefonu

   Da biste zamenili ekran na telefonu sami kod kuće, treba Vam alat koji ćete videti u uputstvu koje pronađete.

   Okvirno, sigurno će Vam trebati:

   zamena ekrana na vivo
   • Odvijači (šrafcigeri), manji – možete kupiti u kineskoj radnji iako su lošijeg kvaliteta, poslužiće Vam za ovu priliku.
   • Plastični priručni alati – ovo može da bude bilo šta plastično, tanko i jako. Treba Vam da odvojite ekran od kućišta i da skinete poklopac telefona. Trzalica za gitaru može da bude odličan alat za ovo.
   • Fen – verovatno može da posluži i fen za kosu, ali bi bilo dobro ako imate profesionalni fen ili pištolj za vreli vazduh, treba Vam da razgrejete lepak.
   • Alkohol i čiste krpice da sve lepo očistite.

   Napomena: Shvatićete sami da morate da budete pažljivi kod odvajanja svih delova, a posebno obratite pažnju na zagrevanje baterije i bateriju obavezno uklonite pre nego što počnete da radite sa vrelim vazduhom. Baterija može da se zapali ili da eksplodira.

   Treba Vam zamenski ekran

   Ovo je najteži deo i traje malo duže, u zavisnosti od toga gde nabavljate zamenski ekran.

   Da biste zamenili ekran na telefonu treba Vam rezervni, odnosno novi ekran. Problem je što teško možete da dođete do dobavljača kao fizičko lice, pa su opcije sledeće:

   Prvo morate da pronađete ekran koji Vam treba, odnosno ekran koji tačno odgovara modelu telefona koji imate. Naručite i sačekajte da Vam ekran stigne.

   zamena ekrana na vivo
   Primer ako naručite sa AliExpressa, cena je u dinarima

   U zavisnosti od toga gde ste naručili ekran za Vivo telefon, možda ćete čekati od 3 do 60 dana za dostavu. Zavisi i od toga da li je plaćena dostava ili regularna besplatna.

   Kada sve bude spremno, a to je: alat, uputstvo za tačno Vaš model telefona, novi zamenski ekran, onda možete da sednete i sve lepo sklopite.

   Da li želite da mi uradimo zamenu ekrana na Vivo telefonu?

   Cilj ovog teksta je da Vam približimo radnju koju podrazumeva zamena ekrana na Vivo telefonima, bilo da to radimo mi u našem servisu ili želite da to probate i sami kod Vaše kuće.

   Naš savet je da to probate sami samo ako ste sigurni u to što radite i imate živaca u slučaju da nešto krene loše – imali smo slučajeve gde smo popravljali tuđe pokušaje popravki telefona.

   Ukoliko ste baš raspoloženi, možete probati da to uradite kada ste na godišnjem odmoru i imate višak vremena. Takođe, probajte to prvo sa nečijim tuđim telefonom, na primer, sa telefonom od Vašeg šefa, svekrve ili tašte :)

   U svim drugim slučajevima, savetujemo da telefon donesete u naš servis. Mi ćemo to uraditi brže i bez grešaka. Imamo na raspolaganju sve zamenske delove, profesionalni alat, i veliko iskustvo.

   Jedan komentar : “Zamena ekrana na Vivo telefonima”

   1. Kristina Kostov

    Dobar dan,ja sam Kristina Kostov iz Srbije zivim u gradu Pirot i maloletno sam lice.
    Imam telefon Vivo model V2111 malo duže vreme ali smetaju mi neki nedostaci na ekranu telefona,nemam zaštitno staklo da napomenem.
    Telefon mi jako znači jer mi je poklon od oca koga sam nedavno izgubila i jedina uspomena mi je telefon pa ga želim očuvati najbolje što mogu.
    Zanima me cena i da li imate radnju u gradu Pirotu?

    Одговори
   Učitajte još komentara

   Ostavite komentar

   Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena