Zamena stakla kamere Huawei telefona radi se ako je staklo izgrebano ili teže oštećeno. U našem servisu telefona radimo zamenu stakla kamere za sve modele telefona.

Servis „zamena stakla kamere“ je jedna od usluga koje nudimo i rado ćemo se pobrinuti da i Vaš telefon ponovo radi ispravno, a u ovom tekstu ćemo zapisati sve važne detalje koji treba da znate kada je u pitanju zamena stakla kamere Huawei telefona.

Doktor Mobil servis telefona obavlja precizne popravke sa najkvalitetnijim originalnim zamenskim delovima.

  Servisi mobilnih telefona Doktor Mobil

  Nalazimo se na 2 lokacije

  Servis mobilnih telefona Novi Beograd

  kod Fontane

  Bulevar Zorana Đinđića 132

  Servis mobilnih telefona Beograd, Centar

  pored Beogradjanke

  Kralja Milana 15

  Hajde da vidimo šta je potrebno, a korisno da znate ako imate Huawei telefon sa oštećenim staklom kamere.

  zamena stakla kamere na huawei

  Moguća je zamena stakla kamere na svim modelima Huawei telefona.

  Kada se radi zamena stakla kamere Huawei telefona?

  Postoje dva pokazatelja koja ukazuju da treba da uradite zamenu stakla kamere na Huawei telefonu:

  1. Sitne ogrebotine i neznatna oštećenja zbog kojih fotografije i video snimci nisu kvalitetni kao što su bili ranije. Staklo je u ovom slučaju i dalje funkcionalno i štiti kameru, ali kamera više ne može da prikaže svoj puni kapacitet – kvalitet.
  2. Napuklo staklo kamere ili nedostaju delovi stakla (teža oštećenja) zbog čega i sama kamera može da bude trajno oštećena. Kvalitet fotografija i video snimaka je u potpunosti narušen.
  zamena stakla kamere na huawei

  Ovaj drugi slučaj je prilično hitan i morate što pre da zamenite staklo kamere kako prljavština ne bi došla do kamere i blokirala je.

  Sitni delovi stakla, prašina, masnoća i vlaga mogu trajno da oštete kameru i ukoliko se to desi jedino rešenje je zamena kompletne kamere.

  U slučaju kvara kamere, troškovi su nekoliko puta veći nego u slučaju kada se radi samo zamena stakla kamere.

  Koliko traje zamena stakla kamere na Huawei?

  Zamena stakla kamere na Huawei je servis koji se najčešće obavlja istog dana kada nam telefon donesete u servis. O približnom vremenu biće Vam rečeno kada ostavljate telefon.

  Za sve dostupne modele zamenu stakla uglavnom radimo u roku od jednog radnog dana.

  Ukoliko imate modele koji nisu dostupni za naše tržište, a tu spadaju modeli posebno pravljeni samo za SAD, Indiju ili Tajvan (primeri) zamena može potrajati u zavisnosti od nabavke stakla kamere.

  U slučaju da je staklo kamere oštećeno i nedostaju delovi, a Vi morate da koristite telefon dok čekate nabavku stakla za sporni model, rado ćemo zaštititi Vašu kameru kako se ne bi oštetila dok čekate na staklo.

  zamena stakla kamere na huawei

  U svim drugim slučajevima (99%) imamo dostupna stakla za sve modele Huawei telefona.

  Koliko košta staklo kamere za Huawei telefon

  Cena nije ista za sve modele, pa u zavisnosti od modela Huawei telefona koji imate, formira se i cena za zamenu stakla.

  U svim slučajevima (različiti modeli) dobijate najkvalitetnije staklo sa kojim će kamera Vašeg telefona ponovo raditi kao kada je telefon bio nov i fotografije će ponovo biti čiste i lepo izoštrene.

  Huawei je specifičan kada je u pitanju staklo kamere pa treba razdvojiti dva scenarija koji zavise od modela:

  • Huawei modeli koji ne zahtevaju skidanje zadnjeg poklopca telefona – skida se i menja samo zaštitno staklo kamere i to spada u jednostavniji servis.
  • Huawei modeli koji zahtevaju da pri zameni stakla bude skinut zadnji poklopac telefona. Ovde se razgreva najpre lepak poklopca i uklanja poklopac, a zatim i staklo kamere, što dosta uvećava vreme koje je potrebno za ovaj posao.

  Ovaj drugi scenario ne utiče mnogo na cenu, ali utiče na vreme rada, pa smo zato dodatno pojasnili ovaj detalj.

  Šta obuhvata zamena stakla kamere za Huawei?

  Sve radove koje radimo u našem servisu karakteriše temeljni pristup dijagnostici, sterilni uslovi rada i testiranje nakon obavljenog posla.

  zamena stakla kamere na huawei

  To obuhvata sledeće korake:

  1. Preuzimanje telefona sa oštećenim staklom kamere
  2. Testiranje kamere i utvrđivanje da li je i kamera oštećena
  3. Uklanjenje starog stakla, starog lepka za staklo i dezinfekcija
  4. Čišćenje kamere od mikro prašine i vlage
  5. Nanošenje novog lepka i montiranje novog stakla
  6. Dezinfekcija telefona i uklanjenje tragova rada
  7. Testiranje kamere na kraju
  8. Kontaktiramo Vas i predajemo telefon

  Ovi koraci podrazumevaju da kamera nije oštećena i da ste imali sreću da je samo staklo oštećeno. U slučaju da je i kamera oštećena proces i koraci su drugačiji.

  Da li staklo kamere za Huawei može da se zameni kod kuće?

  Naravno, ukoliko se osećate dovoljno spremno da ovaj servis obavite sami kod kuće, to je moguće.

  Evo šta je potrebno ako ste rešili da menjate staklo kamere sami:

  1. Pronađite i naručite staklo kamere za model Vašeg Huawei telefona
  2. Pronađite uputstvo za zamenu stakla kamere za model Vašeg telefona – pronašli smo i mi dva pa ćemo ih postaviti dole u tekstu.
  3. Pripremite alat koji će Vam trebati, posebno: oštru i jaku pincetu, skalpel, fen za kosu ili pištolj sa toplim vazduhom
  4. Krpice i alkohol za čišćenje i dezinfekciju

  Što se tiče naručivanja novog stakla za Huawei telefon, potražite na Kupujem-prodajem, na AliExpressu, na eBay-u ili sličnim sajtovima.

  Nismo sigurni da možete da pronađete originalno zaštitno staklo ali probajte.

  Kada je naručivanje stakla u pitanju računajte da morate da čekate dostavu od 2-3 dana ako ste našli u Srbiji, ili i do 60 dana ako ste naručili sa AliExpressa.

  Važna napomena: Videćete da je potrebno razgrejati stari lepak fenom za kosu ili pištoljem sa toplim vazduhom. Vodite račun i nemojte zagrejati previše jer pregrevanje baterije (koja je odmah ispod maske) može da dovede do eksplozije i požara.

  Evo jednog uputstva koje smo pronašli i koje prikazuje praktičan način zamene za Huawei modele koji ne zahtevu skidanje zadnjeg poklopca telefona:

  A ovde možete videti kako izgleda zamena stakla kamere na Huawei telefonu gde je potrebno skidati zadnji poklopac:

  Videćete da i jedan i drugi način (u zavisnosti od modela) traže i strpljenje i veštinu, ali to nije nešto što čoveku može biti strano. I serviseri su korisnici telefona kao i Vi, samo sa više iskustva u popravkama.

  Ukoliko se ne osećate dovoljno sigurno da biste mogli da uradite ovaj posao ispravno, možda je bolje da zamenu obavite u servisu mobilnih telefona.

  Zamena stakla kamere za Huawei u servisu telefona

  Ako ste pročitali sve pažljivo i pogledali kako izgleda zamena stakla kamere za Huawei, dobili ste dovoljno informacije koje će Vam sigurno pomoći.

  Naš servis mobilnih telefona stoji Vam na raspologanju za zamenu stakla kamere bilo da su manja ili veća oštećenja kod svih modela Huawei telefona.

  U slučaju da nemate vremena da sami donesete telefon u naš servis možete ga poslati kurirskom službom a mi ćemo ga na isti način vratiti Vama kada zamena stakla bude izvršena.

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena