Kada investirate veliku sumu novca u mobilni telefon očekujete da on radi besprekorno i da nemate nikakvih neprijatnih iznenađenja, poteškoća i zastoja u radu. Ali da li je to baš tako?

Kada je izbačen na tržište iPhone 8 je možda nepravedno ostao u senci iPhone X koji je pobrao sve simpatije u trenutku predstavljanja, ali se iPhone 8 jako brzo izborio za svoje mesto i pokazao kao moćan i dominantan uređaj premium kvaliteta koji zauzima jednu od vodećih pozicija među najboljim telefonima na svetu.

iphone 8

Međutim, svi moramo biti svesni da savršenstvo ne postoji, pa i pored svih inovacija u odnosu na prethodne modele, Apple ipak nije uspeo da predvidi i predupredi sve „nevolje“ koje mogu doći sa iPhone 8.

Zato smo mi istraživali za vas i pronašli najveće probleme sa kojima se susreću vlasnici iPhona 8.

Naravno, osim problema, predstavićemo vam i najefikasnija rešenja kojima na najlakši i najjednostavniji način možete pomoći svom iPhone 8 da prevaziđe nastalu prepreku. Pa da vidimo zajedno o čemu je tačno reč.

  Pozovite nas

  011 / 4022-611

  iPhone 8 otkazuje poslušnost i ne želi da se upali

  Situacija koja nas možda i najviše frustrira je kada telefon nikako ne reaguje i uopšte ga nije moguće upaliti. Potpuno ste nemoćni, verovatno vas i hvata panika jer ne znate šta sve možete preduzeti.

  U datoj situaciji prvi korak je punjenje iPhone 8 kako bismo se uverili da razlog ugašenog telefona nije prazna baterija. Ako uređaj ne reaguje i ne puni se, najpre pokušajte sa drugim punjačem za koji ste sigurni da radi, što ne bi bilo loše proveriti na nekom drugom telefonu.

  Ako se ispostavi da je baterija iPhone 8 zaista bila prazna, imali ste sreće. Sve što treba da uradite je da sačekate da se telefon dopuni, a zatim ga možete ponovo normalno uključiti. Međutim, ako uopšte ne reaguje i ne puni se moguće je da je baterija oštećena, pa će verovatno biti potrebna zamena baterije za vaš iPhone 8.

  I sami verovatno uviđate da je jako neobično za uređaj novijeg datuma poput iPhone 8 da ne reaguje na punjenje i ne može uopšte da se pokrene, mi vam savetujemo da posetite naš servis mobilnih telefona – Doktor Mobil kako bismo precizno utvrdili o čemu je tačno reč.

  Moramo napomenuti i da u nešto ređim slučajevima, ako mobilni telefon ne reaguje ne punjenje, može biti da nije reč ni o neispravnom punjaču, ni o oštećenoj ili dotrajaloj bateriji, već je vašem iPhone 8 neohodna zamena konektora punjenja, što jednostavno i efikasno možete rešiti pomoću našeg iPhone servisa.

  iphone 8 zamena baterije

  Baterija iPhone 8 „curi“

  Koliko god bizarno zvučalo da se nešto slično može dogoditi telefonu poput iPhone 8, istina je da su odmah po izlasku ovog modela iPhone mobilnog telefona, na određenim uređajima uočene oštećene baterije koje narodski rečeno „cure“ što dalje najpre dovodi do odvajanja zadnjeg dela telefona, a zatim i do njegove potpune disfunkcije.

  Ovakvi scenariji odigravali su se širom sveta, pa je Apple očigledno brzo reagovao i sanirao ovaj propust.

  Međutim, ako se susretnete sa navedenom situacijom, budite slobodni da im se obratite i zatražite novi uređaj. Jedno od, takođe, kvalitetnih i pouzdanih rešenja je i već pomenuta zamena baterije za iPhone 8 u Doktor Mobil servisu.

  zamena baterije iphone 8

  iPhone 8 ne može da se konektuje na WiFi

  Kad je reč o problemima koje muče iPhone 8, a u vezi su sa WiFi konekcijom, savet zlata vredan koji ćete i najčešće dobiti je – pokušajte da upalite i ugasite mobilni telefon, a ako to ne urodi plodom, pokušajte restart telefona.

  Zapravo, ono što bi u samom startu trebalo da isključite kao mogućnost su kvalitet samog interneta na koji pokušavate da se povežete, ali i funkcionalnost rutera.

  Najbolja metoda provere je uvek pokušaj uspostavljanja WiFi konekcije sa nekog drugog uređaja. Ukoliko je uspešan, nesumnjivo ste detektovali da problem nije do interneta, već do vašeg iPhone 8.

  Kada zakaže i metod gašenja, pa ponovnog pokretanja, i restart, a pritom ste uvrdili da nije reč ni o internet emiteru, ruteru, jačini signala i slično, vreme je da preduzmete neke „ozbiljnije“ mere, a mi vam najpre predlažemo da pokušate da poništite mrežna podešavanja svog uređaja i to prateći sledeću putanju:

  Podešavanja  >  opšta podešavanja > resetuj > resetuj mrežna podešavanja

  Nakon što ispratite ovu putanju biće neophodno da još jednom potvrdite da to zaista želite (dobićete upit na koji je potrebno da kliknete ukoliko ste saglasni sa vršenjem resetovanja mrežnih podešavanja).

  Ono što svakako morate imati u vidu pre ove „akcije“ jeste da će resetovanje mrežnih podataka dovesti do gubitka određenih podataka u vidu zapamćenih lozinki, ranije uparenih bluetooth uređaja, ranijih WiFi konekcija i slično.

  Ako ste spremni na pomenutu „žrtvu“, pristupite resetovanju mrežnih podataka, nakon kog ne bi bilo loše i dodatno izvršiti restart iPhone 8, a zatim pokušajte ponovno povezivanje putem WiFi.

  Ukoliko ni tada konekcija ne bude uspešna, savetujemo vam da dostavite iPhone 8 u servis Doktor Mobil kako bismo utvrdili i na najefikasniji način rešili poteškoće sa kojima ste se susreli.

  problemi i rešenja iphone 8

  Problem prilikom bluetooth uparivanja iPhone 8 sa drugim uređajem

  Kada su počeli problemi sa bluetooth uparivanjem Apple je krivicu svalio na tada aktuelan iOS 11 i kompanija je uporno isticala kako nije reč o nedostatku iPhone 8 već problem dolazi u vezi sa operativnim sistemom.

  Međutim, ukoliko i sada, nakon update-a operativnog sistema i dalje imate poteškoće pri bluetooth povezivanju, savetujemo vam da pokušate da ih rešite na neki od sledećih  načina:

  • deaktivirajte i ponovo aktivirajte bluetooth
  • prisilno restartujte mobilni telefon pa ponovo pokušajte uparivanje
  • restartujte mrežne postavke (na već navedeni način).

  Ako ništa od ovoga ne pomogne savetujemo vam da pokušate povezivanje sa nekim drugim uređajem, a ukoliko i to prođe neuspešno, mi Vam stojimo na raspolaganju da pokušamo da rešimo ovaj problem.

  iphone 8 - problemi irešenja

  Šta kada za svoj iPhone 8 ne mogu da instaliram željenu aplikaciju?

  Dug je spisak racionalnih i opravdanih razloga zbog kojih neku aplikaciju nije moguće instalirati na iPhone 8 mobilni telefon. Neki od njih su loš internet, nedovoljno memorije, a možda čak niste ni prijavljni Apple ID-om što je uslov za preuzimanje.

  Kako biste došli do svog cilja i željene aplikacije, savetujemo vam da eliminišete jedan po jedan mogući uzrok. Ako, recimo, sumnjate na kvalitet internet konekcije, a povezani ste putem WiFi-a, pređite na mobilni internet i obrnuto.

   Pozovite nas

   011 / 4022-611

   Ako ste isključili internet kao eventualni uzrok nemogućnosti da instalrate aplikaciju, sledeći korak je provera dostupne interne memorije koja je raspoloživa za skladištenje novog sadržaja. Naravno, najpre proverite i veličinu memorije koju sama aplikacija zauzima kako biste uporedili ta dva kapaciteta.

   Jedno od mogućih rešenja je Apple ID prijava koju možete obaviti u okviru samog apple store-a gde ćete imati opciju prijavite se na svoj iPhone. Osim prijave trebalo bi imati u vidu i da se mnoge aplikacije kupuju, pa obratite pažnju i na taj segment (da li ste registrovali sredstva za plaćanje, da li uopšte imate dovoljno sredstava, da li ste uneli sve potrebne podatke i slično).

   mobilni telefon iphone 8

   Ekran iPhone 8 je uništen, šta dalje?

   zamena ekrana iphone 8Era pametnih telefona sa sobom nosi sve veće staklene površine koje su, nažalost, najveći uzrok oštećenja vašeg iPhona 8.

   S toga i ne čudi činjenica da vam upravo mehanička oštećenja ekrana i zadaju najviše muka i nevolja.

   Telefon često ispada, a to, srećom, u najvećem broju slučajeva prođe bez većih posledica, ali kada dođe dan da ne bude tako, potrebna vam je stručna pomoć.

   Crn ekran, LCD koji ne daje sliku, touchscreen koji ne raguje na dodir, sve su to „simptomi“ da je potrebno što pre potražiti adekvatan servis da što bolje i kvalitetnije zameniti ekran za iPhone 8, a to će rado učiniti Doktor Mobil koji svojim iskustvom i pouzdanošću garantuje savršene rezultate servisiranja.

   Magični trik za iPhone 8

   Znate da čuda i trikovi nisu baš često mogući, ali, kao što smo već i pomenuli gašenje, pa ponovno pokretanje, ali i restart iPhone 8 često deluju na ovaj uređaj poput magije koja rešava dosta zastoja i nepravilnosti u radu.

   Ono što smo vam možda ostali dužni je tačan postupak kako to da izvedete, ako nekim slučajem to već ne znate.

   Kada je u pitanju gašenje – to je jasno samo po sebi. Držite dugme za paljenje/gašenje dok ne vidite na ekranu „slide to power off“, zatim to „gurnite“ i sačekajte par trenutaka da se uređaj ugasi. Prilikom paljenja postupak je sličan, a sve što je potrebno je da držite isto dugme dok ne vidite Apple logo na displeju.

   Postupak „prisilnog“ restartovanja nešto je kompleksniji. Naime, potrebno je da pritisnete dugme za pojačavanje zvuka, zatim da potisnete jačinu zvuka i nakon toga pritisnete i zadržite dugme za paljenje/gašenje. Ekran će biti crn, a zatim će se pojaviti Apple logo, tek kada vidite logo treba da pustite dugme.

   iphone 8 - gašenje

   Svaka pomoć u vezi sa iPhone 8 je dragocena

   Trudili smo se da vam ponudimo najbolja moguća rešenje za sve veće poteškoće sa kojima se korisnici iPhone 8 susreću. Ukoliko vi imete neki drugi problem koji možda nismo pomenuli, zamolili bismo vas da nam to navedete u kometarima.

   Takođe, ako ste isprobali neko od ponuđenih rešenja koje smo naveli mnogo bi nam značilo da svoje utiske podelite sa nama.

   iPhone 8 servis cena

    Za detaljnije informacije oko cene i vremena popravke možete nas kontaktirati telefonom na broj:

    Pozovite nas i zakažite servis

    011 / 4022-611

    ili nam poslati email preko sledeće kontakt forme:

    Kontakt forma
    * obavezna polja    Ukoliko niste iz Beograda ili niste u mogućnosti da dođete do nas, možete nam poslati vaš mobilni telefon putem neke od kurirskih službi, preporučujemo Aks, PostExpress . Plaćanje je prilikom preuzimanja telefona.

    AKS Sabac Brza Posta
    PostExpress Posta Srbije

     

    Ostavite komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena