zaboravljen google nalog

Svako može da dođe u ovu situaciju. Zaboravljen Google nalog može da Vam napravi probleme ako se radi o poslovnom nalogu za koji ste izgubili lozinku i sada ne možete da dođete do važnih poslovnih podataka.

Ne mora to da bude čak nalog koji Vam treba za firmu. Gubitak privatnog naloga često onemogućava da pristupite važnim podacima, računima i brojevima telefona koji su Vam potrebni za svakodnevni život.

Zato smo zapisali mali vodič da vratite zaboravljen Google nalog ponovo u život ili da čak vratite i obrisani Google nalog, a na kraju ovog teksta možete videti i korisne linkove koji vode do Google instrukcija koje Vam takođe mogu pomoći oko vraćanja zaboravljenog Google naloga.

Pre nego što pređemo na suštinu hajde da se podsetimo na tekstove koje smo ranije pisali a koji su srodni i mogu da Vam budu od koristi:

Za vraćanje lozinke Google naloga možda će Vam biti lakše da koristite računar umesto telefona, ali svakako procedura je ista za sve uređaje.

Naravno, ako se ne snađete ili ipak ne možete da povratite zaboravljen google nalog, posetite naš servis mobilnih telefona. Postoje i posebni alati i uređaji koje servisi imaju pomoću kojih je moguće ukloniti zaboravljen google nalog (ili nepoznat, ako ste recimo dobili ovakav telefon na poklon).

Kako vratiti zaboravljen Google nalog – SMS verifikacija

Hajde da krenemo od najprostijeg scenarija – zaboravili ste lozinku za Google nalog ili kako to ljudi najčešće kažu, za Gmail.

Evo koji su koraci za vraćanje:

Korak 1: Idite na www.google.com i kliknite na dugme Prijavite se

zaboravljen google nalog

Korak 2: Unesite e-mail adresu ili broj telefona sa kojim ste otvorili nalog prvi put:

Korak 3: U slučaju da ste se setili lozinke unesite je u polje predviđeno za to. Ukoliko je možda lozinka ranije automatski snimljena u Vašem internet pregledaču (browser) u ovom polju biće vidljive zvezdice ************* i to bi značilo da je lozinka već uneta.

Ukoliko ste zaboravili lozinku, kliknite na opciju Zaboravili ste lozinku:

zaboravljen google nalog

Korak 4: Ovde sada unesite poslednju lozinku koje se sećate (možda ste u međuvremenu menjali lozinku i novu ste zaboravili) pa će Google probati da proveri da li ste Vi uopšte validni da tražite pristup ovom nalogu.

zaboravljen google nalog

Korak 5: Nakon što unesete lozinku, Google će poslati jedan kratki kod na broj Vašeg telefona. Međutim, potrebno je da potvrdite broj telefona koji Google ima u evidenciji.

Na primeru sa slike ispod možete videti da Google prikazuje dva poslednja broja telefona a Vi treba da upišete puni broj telefona u polje predviđeno za to.

Kada upišete broj telefona kliknite na dugme Pošalji.

Google-u će to biti još jedna potvrda da ste validni i pravi vlasnik naloga.

Korak 6: Nakon što ste uneli broj telefona, Google šalje verifikacioni kod kao SMS poruku, potrebno je da taj kod prepišete u polje za to, a zatim da kliknete na dugme Dalje:

zaboravljen google nalog

Korak 7: Nakon što unesete verifikacioni kod uredno, Google će Vas odvesti dalje na kreiranje nove lozinke

Korak 8: Zaboravljen Google nalog, odnosno lozinka za Gmail, je oporavljena i sada možete uredno da nastavite sa korišćenjem.

google provera bezbednosti

Ovde mora biti jasno da zaboravljen Google nalog na ovaj način nije moguće vratiti ako nemate tačan broj telefona koji ste uneli pri otvaranju naloga ili ako više nemate pristup tom broju telefona iz bilo kog razloga.

Ukoliko je to slučaj kod Vas, probajte da vratite pristup sa email adresom koju ste možda uneli kao rezervu za ovakve slučajeve.

Zaboravljeni Google nalog – vraćanje preko e-mail adrese

Evo kako da vratite izgubljenu lozinku za Google, odnosno GMail ako nemate pristup broju telefona. Samo sledite korake:

Korak 1: Idite na www.google.com i kliknite na dugme Prijavite se:

Unesite puni naziv email adrese za koju ste izgubili lozinku, a zatim kliknite na dugme Dalje:

Korak 2: Kada bude zatražena lozinka, unesite je ukoliko ste se setili koja je ili kliknite na opciju Zaboravili ste lozinku:

Korak 3: U ovom delu umesto da unesete broj telefona (kojem nemate pristup) kliknite na opciju Telefon mi nije pri ruci:

zaboravljen google nalog

Korak 4: U ovom delu videćete delimičan naziv e-mail adrese na koju će Google poslati verifikacioni kod za oporavak naloga. Ukoliko ste pri kreiranju email adrese uneli validnu email adresu za oporavak naloga i poznata Vam je, samo kliknite na dugme Pošalji i proverite nove mejlove na toj adresi:

Korak 5: Mejl izgleda baš kao na slici ispod (jedino što smo mi sakrili verifikacioni kod), kopirajte taj kod:

Korak 6: Vratite se na stranicu gde ste zahtevali resetovanje lozinke i unesite kod u polje koje je predviđeno za to a zatim kliknite na dugme Dalje:

Korak 7: Sada unesite novu lozinku u oba polja kako biste je potvrdili i kliknite na dugme Sačuvaj lozinku:

Ubrzo nakon toga videćete sledeći ekran:

Ovaj ekran ujedno znači da je oporavak zaboravljenog Google naloga izvršen i da ste uspešno povratili zaboravljen Google nalog.

Vraćanje obrisanog Google naloga

Nećemo mnogo pretpostavljati zašto ste obrisali nalog, možda greškom, možda i namerno a sada ste sigurni da Vam nalog ipak treba i želite da ga vratite. Evo kako da vratite obrisani Google nalog kompletno.

Kliknite na dugme ispod koje će Vas odvesti na formu za vraćanje obrisanog Gmail, odnosno Google naloga:

Nakon toga slobodno sledite sve korake koji budu prikazani i odgovorite na sva pitanja onoliko koliko možete tačno i koliko se sećate.

Nije sigurno da će nalog biti vraćen, ali ako je obrisan u skorije vreme, postoji veća mogućnost da vratite izgubljeni i obrisani Google nalog.

Korisni linkovi za sve radove oko vraćanja Google naloga, ovo su zvanična Google uputstva:

Doktor Mobil vraćanje Google naloga na telefonima

Ukoliko naiđete na problem sa telefonom i nikako ne možete samostalno da vratite zaboravljen Google nalog, naši serviseri to mogu da urade za Vas.

Imajte u vidu da Google nema zvaničnu podršku gde možete odneti telefon i uraditi vraćanje Gmail naloga, ali zato to možete da uradite kod nas kroz redovnu servisnu podršku za sve telefone.

Servisi mobilnih telefona Doktor Mobil

Nalazimo se na 2 lokacije

Servis mobilnih telefona Novi Beograd

kod Fontane

Bulevar Zorana Đinđića 132

Servis mobilnih telefona Beograd, Centar

pored Beogradjanke

Kralja Milana 15

7 Komentara : “Zaboravljen Google nalog – vraćanje Google lozinke i naloga”

 1. Sladjana

  Poštovani,
  imam veliki problem … Odnela sam svoj mobilni telefon na reklamaciju i u međuvremenu sam privremeno pokrenula stari telefon, ali sam zaboravila lozinku za g nalog.Probala sam opciju zaboravljena lozinka i dobijam tekstualnu poruku sa kodom, ali sledeći kod se šalje na drugu e-poštu koju dugo nisam koristila a i tu ne znam lozinku.Možete li mi pomoći i rešiti moj problem.Ne mogu koristi g nalog i veoma mi je važan zbog slika i mnogih stvari, ceo moj život je tu.

  Одговори
 2. Ljiljana

  Poštovani,
  Zaboravila sam lozinku od svog google naloga a ne mogu da zatražm verifikocijani kod jer sam izgubila telefon i broj koji je bio za opravak vise nemam.Kako mogu da povratim mail?
  Srdačan pozdrav!

  Одговори
 3. Milos

  Imam problem sa verifikacijom, znam mail znam lozinku sve ukucam on trazi verifikaciju..medjutim oba broja i uredjaj Nokia koja su navedeni kao uredjaji na koje stizu kodovi vise ne postoje kod mene..dakle ja nemam gde da dobijem veifikacione kodove.Onaj od 8 cifara pojma nemam niti sam imao,frustriran sam jer to mi je posao i sve …ziv nisam :) moj mail je milosvasic345@gmail.com sifru cu poslati kad mi odgovorite da ovde javno ne pisem. Dali ima ikakva opcija da se povrati taj nalog od googl i ujedno maila..?? Isao sam i u VIP jer sam taj jedan br prepoznao ali ne mogu da mi taj br daju nazad jer nije na mene istekao itd..nemam dokaz da je moj sto jedno cudo..Milos Vasic ne pitam sta kosta ako se pomoci moze

  Одговори
Učitajte još komentara

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena