Ako Vam se desilo da je Android telefon registrovan sa Google nalogom za koji ste zaboravili lozinku ili je nemate, sigurno se pitate kako obrisati Gmail nalog (skinuti zaboravljen Google nalog) sa telefona.

kako obrisati google nalog

Ovo može biti jednostavan proces ako pažljivo ispratite ovaj naš tekst gde smo zapisali sve o tome kako obrisati Gmail nalog (Google nalog) sa Android telefona ili bilo kog Android uređaja.

Imajte odmah u vidu da uputstvo za skidanje Google naloga sa telefona (ukoliko ste uradili resetovanje i sada nemate lozinku) zavisi od verzije Androida koji imate i strpljenja sa kojim raspolažete jer će biti potrebno da zaobiđete određenu zaštitu telefona.

Ukoliko u tome ne budete uspeli ili prosto nemate vremena da se time bavite, najbolje je da donesete telefon u naš servis gde će doktori za mobilne telefone da obave brisanje Gmail naloga sa telefona.

Šta je FRP lock?

FRP je skraćanica od Factory Reset Protection.

FRP je sigurnosna mera koja postoji na Android uređajima u verzijama 5.1 (Lollipop) i novijim operativnim sistemima.

FRP se aktivira odmah nakon što unesete Vaš Google nalog na uređaj i može biti deaktivirana samo ako se Google nalog obriše (ukloni sa uređaja) pre nego što se pokrene resetovanje na fabrička podešavanja.

Tokom aktivnosti, FRP će štititi Vaš uređaj u slučaju da se resetovanje na fabrička podešavanja desi na bilo koji drugi način osim načina iz podešavanja: Settings > General Management > Reset > Factory Data Reset.

Na primer, ako ste ne daj Bože izgubili telefon, pronalazač telefona može da pokrene resetovanje na druge načine ali ako nema pristup telefonu da to uradi kroz redovna podešavanja, nakon resetovanja na fabrička podešavanja moraće da unese email i lozinku Vašeg Google naloga da bi koristio telefon.

izgubljen telefon

Dakle, FRP ne dozvoljava da bilo ko koristi telefon nakon fabričkog resetovanja bez unosa email adrese i lozinke za Google nalog sa kojim je telefon registrovan.

Ovo je odlično, međutim ova zaštita lako može da se okrene protiv Vas ako ste zaboravili da uradite brisanje Google naloga pre fabričkog resetovanja i ako ste zaboravili lozinku za Google nalog sa kojim je telefon registrovan.

Zato ćemo sada opisati dva postupka koji će Vam biti koristi. Jedan je kako obrisati Gmail nalog koji je zaboravljen (ovo je lako), a zatim i drugi koji obrađuje temu Kako zaobići FRP na Androidu i ukloniti Google nalog.

Ako želite, možete prvo pogledati šta sam Google predlaže u vezi sa temom brisanja Google naloga.

Problem je u tome što oni podrazumevaju da Vi znate šifru Vašeg naloga, ali šta ako ne znate?

Kako obrisati Gmail nalog sa Android telefona?

Ako ste rešili da resetujete Android na fabrička podešavanja a pri tome nemate pristup (zaboravili ste, izgubili, registrovalo je dete i zaboravilo) Google nalogu, obavezno prvo obrišite taj Google nalog iz telefona.

Evo kako obrisati Gmail nalog sa Android telefona:

Napomena: Ovaj postupak može da se razlikuje u zavisnosti od verzije Androida pa možda kod Vas neće biti identičan. Potražite samo slične opcije.

Korak 1: Brisanje starog Google naloga sa telefona

Idite u Podešavanja – Nalozi, zatim tapnite na Google i to će Vas dovesti do Vašeg Google naloga. Ako ih imate više, biće izlistani kao na slici ispod:

google nalog ukloni

Korak 2: Brisanje Google (Gmail) naloga sa telefona

Tapnite na Google (Gmail adresa) nalog koji želite da uklonite sa telefona i u sledećem koraku, na dnu ekrana, tapnite na opciju Ukloni:

google nalog brisanje

Na ovaj način izvršili ste brisanje Google naloga sa Android uređaja (telefon, tablet i drugi Android uređaji).

U slučaju da imate više Gmail naloga koje želite da uklonite, potrebno je da uklonite svaki zasebno.

Ukoliko ste ovo uradili onda nakon fabričkog resetovanja nećete imati problem sa FRP-om.

Međutim, ukoliko ste već uradili fabričko resetovanje i sada nemate pristup Google nalogu (jer ste ga izgubili, zaboravili) čitajte dalje.

Kako zaobići FRP i ukloniti Google nalog nakon fabričkog resetovanja

Problematika je sledeća:

 1. Na početku teksta videli ste da se FRP lock aktivira ako je telefon resetovan na fabrička podešavanja
 2. Videli ste kako je lako ukloniti Google nalog ako imate pristup telefonu i podešavanjima
 3. Međutim, Vi (igrom slučaja) nemate pristup podešavanjima i nemate lozinku sa kojom biste ponovo aktivirali uređaj

Osnova sledećeg postupka je da pronađemo način da dođemo do podešavanja telefona kako bismo pokrenuli Backup & Reset opciju.

Napomena: Sledeći postupak važi za starije (Lollipop) Android verzije i možda neće raditi ako imate noviji Android.

Korak 1: Zaobilaženje FRP lock-a na Androidu

Završilo se fabričko resetovanje i ponovo ste uključili telefon.

Kada dođete do dela gde treba da se prijavite na WiFi mrežu uradite sledeće:

 1. Tapnite i zadržite prst na tasteru SPACE
 2. U opcijama koje se pojave odaberite Google Keyboard
google keyboard frp lock

I možete se povezati na WiFi.

Korak 2: Zaobilaženje FRP lock-a na Androidu

Nakon povezivanja na WiFi nastavite dalje sve dok ne dođete do dela gde se zahteva da unesete Google nalog podatke za prijavu:

frp lock android

Sada uradite sledeće:

 1. Tapnite na polje Email or phone da bi se otvorila tastatura
 2. Tapnite i zadržite taster @ dok se ne otvori dodatno polje iznad tog tastera
 3. U tom dodatnom polju tapnite na ikonicu zupčanika
 4. Odaberite opciju Google Keyboard Settings
 5. Kada se podešavanja otvore, u gornjem desnom uglu ekrana tapnite na tri tačke
 6. Iz padajućeg menija odaberite Help & Feedback
 7. Iz ponuđenih opcija odaberite prvi i to Search Google & Send results from your keyboard
 8. Otvoriće se stranica sa tekstom, pa tu odaberite bilo koju reč, zatim tapnite i zadržite prst na toj reči i odaberite Web Search kada se otvore opcije
 9. Odaberite Google App sada (pojaviće se na dnu ekrana)
 10. To će pokrenuti Google pretragu za reč koju ste odabrali, pa sada iz polja za pretragu obrišite tu reč i kucajte Settings
 11. Odmah će se pojaviti Settings sa prepoznatljivom ikonicom

Tapnite na tu opciju i to će Vas dovesti u podešavanja telefona čime ste zaobišli FRP zaštitu.

Sada samo potražite opciju Backup & Reset i ponovo uradite reset telefona. Pri sledećem pokretanju telefon će se ponašati kao da ga prvi put koristite i podešavate od početka – neće tražiti podatke za pristup starom Google nalogu.

Ovde možete videti i kompletan postupak na video snimku (snimak je na engleskom jeziku):

Zaobilaženje FRP lock-a za novije Android telefone

Postupak koji smo opisali u prethodnom pasusu je jedan od najprostijih postupaka za zaobilaženje FRP zaštite i uklanjanje i brisanje starog Google Gmail naloga sa telefona.

frp lock noviji android

Ali, kako obrisati Gmail nalog za novije telefone i Androide? Postoje slični postupci koji su zasnovani na različitim propustima koje je Google „zaboravio“.

Na primer, jedan od postupaka zahteva da prebacite telefon na Hindi jezik jer u tom slučaju postoji propust koji omogućava zaobilaženje FRP zaštite – ne postoji na drugim jezicima. Međutim ovo je prilično dugo i komplikovano jer verovatno ne znate Hindi jezik – kao ni mi.

Zbog toga predlažemo da uputstvo za konkretno Vaš telefon pronađete na Youtube tako što ćete u pretragu kucati sledeće:

„model Vašeg telefona“ bypass Google FRP Android

Umesto „model Vašeg telefona“ upišite koji je model Vašeg telefona, npr. kucate: Huawei Y7 2019 bypass Google FRP Android.

Ako imate sreće neko je snimio postupak zaobilaženja FRP lock-a za Vaš telefon.

Uvek prvo pogledajte celo uputstvo pre nego što se upustite u avanturu. Neka uputstva zahtevaju i ubacivanje SIM kartice sa aktivnom PIN blokadom pa Vas to može dovesti na teren gde se nećete osećati prijatno.

Brisanje i uklanjanje Google naloga u servisu telefona

Na žalost, ako tražite kako obrisati Gmail nalog za Vaš telefon, znajte da za mnoge novije telefone teško ćete sami uspeti da skinete Google nalog sa telefona. Potrebni su posebni servisni alati ili mnogo prethodnog iskustva.

Ukoliko Vi nemate vremena da se bavite pretragom, podešavanjima i možda na kraju i ne uspete da obrišete Google nalog, možete doneti telefon u naš servis.

Naši doktori za mobilne telefone mogu da urade mnoge stvari koje nećete lako naći na Youtube ili Google mrežama i vratiti Vaš telefon u život.

U slučaju da ste već radili sve ovo, podelite Vaše iskustvo sa našim čitaocima u komentarima ispod. Srećno!

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena